Mijn Virtule garage: Volkswagen Passat V5
Mijn Virtule garage: Volkswagen Passat V5

Mijn Virtule garage: Volkswagen Passat V5

Volkswaren Passat 2.2l Syncro 120 pk V5

bVision & Photography

Op de foto’s van vandaag vinden we de door Morgaine van Morgaine’s Passions gespotte volkswagen Passat. En wat voor een, deze komt uit 1987 en was een van volkswagens topmodellen. De typebenaming Passat is uiteraard genoemd naar de Passaat-wind, maar de auto werd ook wel uitgebracht als Volkswagen Dasher, Santana, Quantum, Magotan of Corsar. De Passaat verkocht vaak beter dan de Volkswagen Golf. De eerste passaatjes leken nog op een Audi 80. Maar met de tweede generatie was dat afgelopen, de passat kreeg een eigen herkenbaar Volkswagen gezicht.

bVision & Photography

De auto op de foto’s is een van de tweede generatie passat’s (B32) en beschikt over de 2.2 liter 120 pk Syncro 5 cilinder motor. Een van de fijnste motoren die ik ooit in een auto heb gehad. Welhaast onverslijtbaar, en als Variant uitvoering zeer gewild. De auto is nog APK gekeurd, al lopen aan de binnenzijde wat losse draden langs het dashboard.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Hi hi, ik lees John, die kent de regel toch wel, 25 jaar of ouder? 😉

    Leuk om te zien, en ja, wist ik veel, ik weet wel dat ik het heel apart vond om al die bedrading zo los te zien, hahahaha Maar ja, dit is het boerenland he, en je weet nooit wat ze hier uit spoken met die auto’s 😉 Kwam eergister nog langs een dump ook, nee geen foto’s genomen al had ik het wel in mijn hoofd, alleen een carroserie, whahaha en dan aan jou opsturen. 😛

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, mijn vader heeft ook eens een Passaat gehad, hij was eerst een trouw VW rijder , maar later is hij naar Audi overgestapt. Het was wel dezelfde garage . hij kocht elke twee jaar een andere auto en het enige waar mijn moeder zeggenschap over had was de kleur 🙂

  3. Ja, sterke wagens. Er rijden er hier ook rond. Geen idee dat ze ook je garage in konden. Ik zal er eens op de foto gaan zetten. De broer van een maar van me heeft een antieke Golf. Misschien ook wel wat.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.