Ooievaars op stand
Ooievaars op stand

Ooievaars op stand

Ooievaars bij kasteel Hoensbroek

bVision & Photography

Het is lang geleden dat de adel hier nog zijn rondes maakten, lang geleden dat de Bokkenrijders hier de doodstraf kregen opgelegd, lang geleden dat de Fransen en Oostenrijkers hier gevochten hebben, maar dit is nieuw. Het statige pand is geannexeerd door twee ooievaars die hier hun intrek hebben genomen aan de binnenkant van de gracht en die hier hun kroost willen laten opgroeien.

bVision & Photography

Boven op een afgeknotte boom hebben ze hun appartement opgebouwd, met op de achtergrond het mooiste kasteel van Nederland. Het kasteel waar wij Breuker Luuj trots op zijn. En dat, al ligt het nu in Heerlen, toch altijd Kasteel Hoensbroek blijft. Het koppel ooievaars heeft dan ook een fantastisch uitzicht, met aan de ene zijde de slotgrachten van het Kasteel, en aan de andere kant de Droomvijver, een grote visvijver waar ze hun dagelijkse voedsel kunnen halen. De Appie en de Jumbo naast elkaar zullen we maar zeggen. U leest hier ongetwijfeld meer over.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Prachtig, dat heb ik ook nog staan, van vorig jaar zelfs nog, hahahaha

  Maar deze twee? Hebben inderdaad een perfecte prachtige plek uit gekozen, gezien ik zelf op dat kasteel ben geweest en binnen ben geweest in wintertijd ook nog… maakt dat ik weet hoe fijn ze het daar hebben nu 😀

  X

 2. logbankje

  Je hebt het verhaal een leuke draai gegeven, ze gaan hun inkopen dicht bij doen.
  Het zijn zeker heel mooie vogels nu komen er ook meer kindertjes in de omgeving. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de muzikale Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Goede morgen Sjoerd, dat is een verstandig stel ooievaars, die hebben een mooie stek uitgezocht.
  Ik wens je een fijne maandag toe. Over tien dagen heb je alle tijd om dit koppel in de gaten te houden 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.