Spanning in Foxwolde
Spanning in Foxwolde

Spanning in Foxwolde

Spanning in Drenthe

bVision & Photography

Foxwolde is een gehucht binnen de gemeente Noordenveld. Het ligt tussen Roden en Roderwolde. En daar was Marlou van Ik kan vliegen (marlou’s praathuis) aan het fietsen. En daar zag ze ook dit aardige trafohuisje, Er staat geen jaartal op, maar even schatten denk ik zo ongeveer uit 1925-1930.

bVision & Photography

Foxwolde ligt in het noorden van Drenthe en is een oude buurtschap uit ca 1300 en bestaat uit zo’n 100 woningen, veel agrarische bedrijven deels omgebouwd tot woonboerderijen. Aan de oostelijke rand van Foxwolde ligt natuurgebied De Kleibosch. Het gebied bestaat uit zware potklei wat werd afgegraven door kloosterlingen en werd gebruikt om bakstenen te maken. Door het gebied loopt een onverhard pad dat deel uitmaakt van de knapzakroute Foxwolde-Roderwolde.

bVision & Photography

Het dorp ligt een beetje in de verdrukking door het oprukkende industriegebied van Roden. Door de aanleg van de noordelijke rondweg is veel verkeershinder afgenomen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Dit is een erg leuk huisje wat in eerste instantie mss niet eens opvalt als zijnde een trafohuisje. Jammer dat zoveel dorpjes in de verdrukking liggen. Jammer dat de industrie maar blijft uitbreiden. We zouden eigenlijk minder groei moeten hebben.

  2. Kijk, dat zijn de huisjes die je tegen wilt komen 😉 Ziet er prachtig uit en ja verscholen in het groen zie ik ze ook nog weleens,vooral in the middle of nowhere vaak ook tegenwoordig,d at ik denk, ja en? Hoe dan? 😉

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.