Spanning in Zielhorst te Amersfoort
Spanning in Zielhorst te Amersfoort

Spanning in Zielhorst te Amersfoort

Spanning bij KPN in de wijk Zielhorst

bVision & Photography

Het transformatorhuisje deze week is op de foto gezet door Hans Bank van het zeer muzikale Logbankje, laat ik hem ook maar het verhaal vertellen.
Beste Sjoerd,
Hier nog een bijdrage aan je trafohuisjes. Het is geen vrijstaand trafohuisje maar het is in de KPN wijkcentrale in de wijk Zielhorst te Amersfoort geplaatst. De wijkcentrale is in 1999 gebouwd en het staat aan de Heideweg in Amersfoort. Er is in 2008 nog een ADSL upgrade gedaan, maar dat is natuurlijk al achterhaald door het glasvezelnetwerk.

bVision & Photography

Het gebouw is flink onder gekladderd, ze lijken niet op een mural die bij jou worden geplaatst. Het grappige is dat de toegangsdeuren naar de hoogspanningsruimte niet zijn beklad, blijkbaar werkt het bordje “hoogspanning levensgevaarlijk” voldoende om er vanaf te blijven.
Aldus Hans Bank
En inderdaad, dit soort gebouwen kun je op een andere manier best mooi maken zonder ze meteen te voorzien van graffiti. Stel KPN had het hele pand geheel wit gespoten. Dan had het er heel anders uit gezien.

bVision & Photography

Volgens wikipedia:
Zielhorst is een wijk in de Nederlandse gemeente Amersfoort. Ze heeft een jonge bevolking. Er zijn veel huurwoningen in de duurste categorie en veel goedkope koopwoningen. Omliggende wijken zijn Kattenbroek, Schothorst en Vathorst.
De wijk Zielhorst dankt haar naam aan een boerderij uit de middeleeuwen. De naam is opgebouwd uit de Middelnederlandse woorden ‘siele’ en ‘horst’. Een siele is een sluis of waterlozing en een horst een hoogte in een drassige omgeving.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Jeetje, dit is een grote! En Zielhorst, bijzonder, want die ken ik nog niet, daar werd niet zo van gesproken of heb ik zo gezien onderweg tijdens mijn trips in Amersfoort of eromheen.

    x

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.