Volvo 145 de luxe
Volvo 145 de luxe

Volvo 145 de luxe

De Volvo 145 de luxe uit 1971

bVision & Photography

Schrik niet van de beelden van deze auto, ingezonden door John. Het ziet er slechter uit dan het in werkelijkheid is. Een keertje goed poetsen en je komt al een heel eind. ondanks dat deze wagen er niet uit ziet zijn ze als ze goed gerestaureerd zijn goud waard. Dit model met een B20 motor levert al gauw meer dan 50.000 euro op.

bVision & Photography

Dat zal deze Volvo 145 de luxe niet zo snel opbrengen in deze staat, maar het geeft wel aan hoe geliefd dit model was als stationwagen. De vrijwel rechtopstaande achterdeur biedt ruimte aan meer dan 2 kubieke meter vlakke laadruimte. En dat is heel veel… Het is daarnaast ook nog eens een superveilige auto. Alleen betekend deze veiligheid wel een zware auto.

bVision & Photography

Standaard werd deze 145 de luxe uit 1971, geleverd met de oersterke B18 motor met 85/115 pk, maar de latere versies kregen standaard de B20 met injectie geleverd. De overvierkante stationwagen trok veel liefhebbers en was het opstartpunt voor de latere stationwagens. Niet iedereen vind deze degelijke overvierkante stationwagen mooi, maar dit is een persoonlijke smaak.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

    1. Frank-103

      Mooi vind ik deze wagen niet en ik zou wasrschijnlijk 500 euro al teveel vinden voor deze auto, de nieuwe v90 vind ik wel fraai om te zien. Maar die krijg ik vast niet mee voor 50.000.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.