Maastricht
Maastricht

Maastricht

De Groote Staat No. 4

Wie sjoen et vreuger woa in Mestreech.
De foto is van de Groote Staat no. 4, links vind u de Goedkoope Winkel van Jac te Poel. De foto is ongeveer in 1905 gemaakt en destijds als prentbriefkaart uitgebracht.

Even een update over mijn bezoek aan de orthopeed van gisteren. De knie is gezien de leeftijd nog functioneel in orde. Er zit wel aan een zijde een lichte beschadiging op het bot die ervoor zorgt dat de huidige pijn en ontstekingen ontstaan. Er moet uiteindelijk een nieuwe knie in, maar nog niet nu. Nu wordt door injecties in de knie de ontsteking tegengegaan en het glijdend gedeelte te smeren(o.a. injecties met corticosteroïden ). Dit wordt om de zoveel tijd (geschat eens per half jaar) opnieuw gedaan. Een en ander was goed te zien op de foto’s die eerder op de dag gemaakt waren.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. logbankje

  Een prachtige foto Sjoerd, men was toen toch veel statiger dan nu.
  hopelijk doen de injecties lang hun werk, een nieuwe knie kan altijd nog. Hans

  Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Tsjah, nieuwe knie, met 19 jaar ongeluk krijgen, en pas 3 jaar terug een nieuwe knie krijgen omdat.. men nu toch wel inziet dat… ben je midden 50…

  Heel veel sterkte voor jou! Ik wens dat het goed gaat werken, die injecties en dat je gewoon lekker je dingen kunt doen! De foto is leuk, hahaha hier in de familie zijn ook van die boekjes, van het geboortedorp van mijn oma en moeder en ooms natuurlijk en zelfs mijn nicht.. is er per ongeluk geboren.

  X

  1. Sjoerd

   Niet volledig maar er is gedurende een langere tijd met pijnstillers en spierverslappers mee te werken. En uiteraard niet meer zwaar belasten.

 3. Goede morgen Sjoerd, dus je kunt met wat extra zorg en injecties je eigen knie nog een tijd gebruiken gelukkig. Een kunstknie is ook niet alles dus dat mag nog worden uitgesteld.
  Maastricht ken ik alleen uit de huidige tijd, dus die kaart zegt me niet veel, al zijn die oude opnames altijd wel mooi om te zien.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 4. ik herken het direct in maastricht, op het hoekje mis ik gewoon mr jamin nog, maar die bestond nog niet in 1905 blijkbaar 😉
  Cortisonen, ik hoop echt dat het helpt bij jou !
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.