Bermtoerist(1)
Bermtoerist(1)

Bermtoerist(1)

Bermtoerisme in Limburg

bVision & Photography

Bermtoerisme is het recreatief verblijven in de wegberm, zonder dat men er verder op uittrekt. De belangrijkste bezigheid is het kijken naar de langsrijdende auto’s. Dit is een term ontstaan in de begin jaren 50 van de vorige eeuw. De auto begon op te komen en werd in het weekend gebruikt om de omgeving en wat verder dan dat te verkennen. Toen kon het nog, auto aan de kant, stoeltjes, tafeltjes, tentje eruit. En maar autootje kijken.

bVision & Photography

Ik heb daar dus een iets andere draai aan gegeven. Het was een dag zoals vele anderen en we reden vorige week ergens door het Limburgse landschap. Bijna gelijktijdig hadden we dezelfde gedachte. Wat is het toch mooi dat ze de bermen niet meer klakkeloos kort maaien. En kijk een naar alle diertjes die daar gebruik van maken

bVision & Photography

En dan kan het niet uitblijven dat ik dit op mijn blog wil laten zien. Het zijn echter wat veel foto’s geworden, daarom laat ik ze in twee gedeeltes aan u voorbij trekken. Vandaag deel 1 van 2. Vraag me echter niet wat voor een bloemen dit zijn. Het is aan u om mij dat te vertellen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. In de krant vandaag een column van mijn favo neef: als hij iets niet weet kan hij altijd terecht bij zijn moeder, mijn tante dus. Die is nog van een generatie dat het gewoon was om te weten wat overal groeit/bloeit.

 1. De laatste is een chicorei, daar werd of wordt ook wel koffie van gemaakt heb ik weleens begrepen, hahahaha De anderen ken ik wel van zien, maar mijn oma wist dat altijd zo goed, en deze, ken ik nu net niet bij naam….

  Prachtig mooi, en ja, overal ook in Drachten en Friesland zelf overal, zie je de bermen lekker ontploffen van de bloemen… prachtig en heerlijk! Ik hou ervan!

  X

 2. Goede morgen Sjoerd, ik zie dat iemand al ijverig bezig is geweest om de bloemen te benoemen, dat spaart weer zoekwerk. Die kleurige bermen zijn prachtig, beter dan die eenheidsworst van groen.
  Tja en dat bermtoerisme weet ik nog wel, al hebben mijn ouders daar nooit aan meegedaan. Je zag het wel op de tv, van die mensen met hun stoeltjes, tafeltjes, eten en drinken erbij in de berm zitten. Wij gingen op de fiets ergens heen, naar familie of vrienden van mijn ouders. Je ging zo op de bonnefooi, als ze niet thuis waren of wat anders te doen hadden, nou dan fietste je weer terug. Telefoon hadden we nog niet, in geval van nood mocht je bij de buren bellen die wel zo’n apparaat bezaten en een bezoekje afleggen, tja dat was natuurlijk geen noodgeval, ik weet trouwens niet of al die ooms en tantes wel een telefoon bezaten.
  Goed dat was weer een uitstapje naar de oude tijd 😉
  Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

 3. Het is maar goed dat ze die bermen een beetje met rust laten. De beestjes hebben al zo weinig ruimte.. De bloemen behoren natuurlijk zoals verwacht tot het geslacht Fluitenkruid. Duidelijk herkenbaar aan de blommen en bladeren.

  Love as Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.