Murals Heerlen – Zuid Amerikaans (1)
Murals Heerlen – Zuid Amerikaans (1)

Murals Heerlen – Zuid Amerikaans (1)

Murals Heerlen – Finok

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Als ik naar deze hoofden en beesten kijk wordt ik vrolijk, wil ik gaan dansen. Het doet me denken aan de indianen van Bolivia. Eenvoudig groen- en roodtinten met wat goud erbij. Deze op totems gebaseerde figuren zijn gemaakt door Finok, een kunstenaar afkomstig uit São Paulo. En dat allemaal in Heerlen, op een spoorbrug waar dagelijks de treinen richting Aken en Kerkrade overheen rijden. Het is een heel drukke weg die een paar meter verder aan de linkerkant uitkomt op een rotonde. Of deze totemfiguren er ook voor zorgen dat daar geen ongelukken van komen, kan ik niet bevestigen of ontkennen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Dit is lekker kleurrijk, fel gekleurd, en dat maakt dat het meer scary effect weg lijkt te gaan, maar ja, het gaat er dan ook om dat ze de geesten van elders blijven verjagen, hahahaha

    Prachtig!

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, deze zijn wel weer eens wat anders dan de vorige murals die je hebt laten zien, als kind had ik deze vast eng gevonden en er nauwelijks langs durven lopen of fietsen.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

  3. Ik snap helemaal dat je wilt gaan dansen als je deze ziet, hij is weer super mooi. Had heel wat bij te lezen na de drukke dagen hier. Gisteren in feite je eerste niet werkdag, zal best even raar idee geweest zijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.