Spanning in Kollum
Spanning in Kollum

Spanning in Kollum

Elektrische Kunst

bVision & Photography

Hallo Sjoerd,
Het is alweer even geleden dat ik er was en mijn rondje ging wandelen in Kollum en ik vond daar een best wel iets meer spannend trafohuisje, groot maar ook met kunst op de muren.
Lieve groet
Morgaine van Morgaine’s Passions

bVision & Photography

Tenminste dat was zo ongeveer de strekking van de woorden van Morgaine. En dat is het ook, een mooi kunstzinnig 10 kV schakelstation van Liander. Het kunstwerk van Heine Noordstra is alleen niet meer in originele staat. Het huisje is geheel gerenoveerd en daarmee zijn ook delen van het kunstwerk verwijderd

bVision & Photography

Op bovenstaande foto ziet u het kunstwerk in originele toestand. De foto is afkomstig van Wikimedia Commons en is gemaakt door Willem Nabuurs. Het kunstwerk is dus ook al een aantal jaren oud. Het stelt voor: de Maatschappelijke ladder, trapachtige vormen in beton op de muur van het transformatorhuisje. Het kunstwerk maakt dit huisje zeker de moeite waard.

bVision & Photography

Wikipedia zegt over Kollum:
Kollum is een vlecke, een dorp met kleinsteeds karakter in de gemeente Noardeast-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Kollum is gelegen in het noorden van de Friese Wouden. Het dorp ligt ten noordoosten van Drachten, ten zuidoosten van Dokkum en ten zuidwesten van het Lauwersmeer, vlak ten noorden van Buitenpost, halverwege Leeuwarden en Groningen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Hahahaha, nu weet je volgens wikipedia wel waar Kollum ligt! 😉 Tsjah, de strekking van mijn woorden, ik vind het zo knap dat velen soms al weten hoe, wat en waar en met zo’n huisje, ik geef jou eerder en meer de privé stuff wat ik daar deed, waarom ik er was 😉 En dat ik het ineens vind, hahaha

    Van dat kunstwerk, eigenlijk dan weer zonde dat ze een deel hebben weg gehaald…. bijzonder was het wel, is het wel 😉

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.