Rat Rod of Rat Look
Rat Rod of Rat Look

Rat Rod of Rat Look

bVision & Photography

Het is tegenwoordig onder autoliefhebbers een rage. De Rat look. Eigenlijk ontstaan doordat een onafgemaakte Hot Rod ging roesten na het schuren van de auto. Dat zag in tegenstelling tot een echt gepolijste Hot Rod veel authentieker uit en paste wel bij die vaak oude Fordjes die een Top Chop gehad hadden. n.b. bij een Top Chop worden stukken uit de stijl gehaald om het dak te verlagen.

bVision & Photography

Tegenwoordig dus met opzet gemaakt zoals de bijgaande Volkswagen op de foto’s. Maar vergis je niet. Het prepareren van zo’n Rat Rod kost veel meer dan het gewoon spuiten van een auto. Want zeg nou zelf, er een beetje roestig uitzien is niet zo’n probleem, het word pas een probleem als de auto doorroest. Er zijn dus speciale lakken die de roestvorming verder tegengaan en een blanke laklaag over de auto leggen die verdere aantasting tegengaat.

bVision & Photography

Maar goed, zover is de eigenaar van de Volkswagen uit 1975 niet gegaan. Die heeft het nog een beetje beschaafd gehouden. Af en toe kijk ik er vanop dat er nog zoveel van deze kevers bestaan en dat er nog steeds mensen zijn die dit als hobby beoefenen. Daar heb ik respect voor, want er gaat heel wat geld in zo’n auto zitten. En dat krijg je er niet altijd voor terug.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Ik vind het best wel heel erg mooi. OT1: Jou museum doet het inderdaad goed he, ik blijf het zo een leuk museum vinden. Je weet dat ze onlangs zijn uitgeroepen tot European museum of the year 2019, leuk voor ze.
    OT2 : Die wielervereniging is inderdaad leuk om in de buurt te hebben, maar in Limburg heb je volgens mij toch ladingen wielerverenigingen voor mijn gevoel zijn Limburg en België weielergebieden nummer 1 -:) Trouwens die Wim van Duivenbode moet ergens bij jou in de omgeving wonen en is nog steeds wielerfanaat.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.