Tourspanning in Aumont-Aubrac (Fr)
Tourspanning in Aumont-Aubrac (Fr)

Tourspanning in Aumont-Aubrac (Fr)

bVision & Photography

Ook benieuwd wat Kruiswijk gaat doen in de tour, dan moet u niet hier wezen. Ik gun hem ook alles, maar dit is een tour editie van een andere orde, maar heeft evenveel, zo niet nog veel meer spanning. En deze spanning werd veroorzaakt door een mailtje van Marthy van Heen en terug naar de Ardeche. Ze schreef het volgende:

bVision & Photography

Hallo Sjoerd
Tijdens onze wandelweek op de Via Podiensis, een pelgrimsroute naar Santiago de Compostela nam ik net buiten het plaatsje Aumont-Aubrac dit vrolijke trafohuisje op de foto. Vanaf de rechterzijkant bekijkt een pelgrim een wielerronde. De Tour de France is in 2017 door Aumont-Aubrac gereden en het zou heel goed kunnen dat de muurschilderingen uit deze tijd komen. Over de pelgrim hoefden ze zich niet druk te maken, die is hier zo bekend.
Hartelijke groet, Marthy

bVision & Photography

En daar moest ik het mee doen. Een mailconversatie op gaan zetten om te kijken waar het precies moest liggen, en dat na die tijd vond ik even niet passen. Jullie wisten het waarschijnlijk nog niet, maar na mijn opmerking dat ik geen huisjes meer in voorraad had werd ik overstelpt met huisjes. Ik heb zelfs een wachtrij van een maandje of twee/drie nu. Maar ik heb nu de tijd om alles uit te zoeken, dus ook dit.

bVision & Photography

Gelukkig is dit een van de gebieden in Frankrijk waar Google wat vaker komt. Maar nog is dan het gebied waar je moet zoeken vrij groot. Ik verklap nog niet hoe ik dat doe, maar de aanwijzingen op de foto’s brengen me een stuk in de richting van een oplossing. Vergelijk de laatste foto maar eens met de foto van Google Maps. Er was nog een extra nadeel, het huisje was in de tijd dat Google hier was nog niet beschilderd. Dus je gaat er zo aan voorbij.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 reacties

 1. Kakel

  Het kan niet anders dan hetzelfde huisje zijn, van vóór de tijd dat het beschilderd werd. Zo hebben ze van een saai gebouw iets heel kleurrijks gemaakt. Die Fransen blijven me verbazen (-:
  Ik volg de Tour nauwlettend en reken op een podiumplek voor Kruijswijk.
  Fijn dat je weer vooruit kan met je trafo’s.
  Lieve groet

 2. Leuk om dat huisje weer terug te zien, Sjoerd. Sorry dat ik vergat jou wat meer aanwijzingen te geven maar waarschijnlijk vertrouwde ik op jouw speurneus. Spoorlijn en viaduct moeten je een stukje verder gebracht hebben.

 3. Wij houden jou dus wel even lekker bezig, ben ik nog steeds blij dat ik nu telkens huisjes tegenkom met het adres erop, whahahaha

  Deze is wel top! En ja, ik denk, dat jij hem gevonden hebt, ik kijk naar de borden etc 😉 Way to go, mooi huisje zo!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.