Parkstad in beeld
Parkstad in beeld

Parkstad in beeld

Een maandje ben ik nu thuis na mijn pensioen, een goede gelegenheid om de schade op te maken. Niet dat er echte schade is ontstaan, maar mijn draai heb ik nog niet gevonden. Wel mijn beperkingen. Mijn vrouw werkt nog drie dagen in de week en moet dat nog even volhouden. Op die dagen breng ik haar en haal haar uiteraard ook weer op. Op de dagen dat we samen zijn willen we ook samen dingen doen. En dat past niet in de planning, schipperen dus. Ik kan niet zeggen dat ik niets gedaan heb buiten het genieten van het mooie weer. Maar ik heb deze eerste maand meer genoten van mijn vrijheid dan ik verwachtte, vooral de omgeving met mijn camera verkend. Maar ook minder uitgevoerd dan ik verwachtte. Dat laatste moet ik echt aan werken, maar dat wordt pas na onze gezamenlijke vakantie die eind van de week ingaat. En ook Jeslynn vergt tijd, maar dat was ingecalculeerd. Resumé: ik moet mijn draai nog vinden, maar ik heb geen twijfel meer dat dat wel gaat lukken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  Pensioen is ook een hele omschakeling, gelukkig kun je nu meer samen dingen gaan doen.
  Het leuke is dat je je omgeving beter gaat leren kennen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de muzikale Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Kan me heel goed indenken dat het erg wennen is.Dat idee dat je niets of te weinig hebt gedaan herken ik, maar dat komt volgens mij omdat we in ons werkend leven een andere manier van werken en resultaat behalen hadden. Ik denk ook wel eens eigenlijk niets gedaan vandaag, totdat ik het op een rijtje zet en dan valt het best mee. Opstaan, hond uitlaten, boodschappen doen, foto’s bij een opening of zoiets gemaakt, weer hond uitlaten maar nu lang, nog ergens langs geweest, koken, eten, journaal etc kijken, blog maken, hond uitlaten,en naar bed.Redelijke dagbesteding dus 🙂

 3. Hahahahaha ja, dat minder doen omdat… zo herkenbaar! 😉 Jezelf een schop onder de kont geven, maar dat gaat vast goed komen, want ook hier, komt er altijd een punt, dat je het niets doen ook zat bent, en dan komt het volgende project, en zo gaat het vanzelf verder 😀 dit is echt al een hele goede start!

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, het is inderdaad even omschakelen wanneer je met pensioen bent. Het dagelijks contact met je collega’s zul je misschien wel missen. dat had ik destijds wel. Maar misschien komt dat omdat mijn man kort voor mijn pensioen is overleden. We konden dus de plannen die we hadden, voor na mijn pensioen, niet meer uitvoeren. Maar ik denk dat jij genoeg zaken te doen hebt, zodat je tijd tekort zult komen. Al is het eerst even wennen. Misschien voelt het nu nog als vakantie en heb je het gevoel dat je daarna weer aan het werk zult gaan. Maar dat went zeker snel hoor.
  Voor vandaag een fijne maandag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.