Rye op spanning
Rye op spanning

Rye op spanning

bVision & Photography

Vandaag eens even wat anders, namelijk een trafohuisje uit het Britse Rye(East-Sussex) op de foto gezet door Wieneke van het weblog Griemmank. Veel huisje uit het Britse koningsrijk heb ik nog niet op mijn site staan. Ze weten ze daar meestal goed te verstoppen. In de bijgaande mail van Wieneke stond het volgende:

bVision & Photography

Hierbij een aantal foto’s van een ronduit lelijk trafohuisje op het station van Rye, dat in het graafschap East-Sussex ligt. Wij hadden een wandeling gemaakt in Rye, een aardig stadje, en gingen weer terug naar de touringcar, die geparkeerd stond bij het station. Daar zag ik dit huisje. Het is het enige trafohuisje dat ik tijdens onze tuinenreis kon fotograferen. Een wel erg magere oogst dus voor jou, maar je bent wat beperkt als je niet per auto reist. Met die brug kun je over het spoor naar het andere perron.
Groetjes
Wieneke

bVision & Photography

Rye is een goed bewaard middeleeuws kustdorpje, en tegenwoordig een trekpleister voor de vele toeristen die het dorp bezoeken. Het dorp werd destijds versterkt als een verdediging tegen de Fransen. De Ypres toren is in 1249 gebouwd en de Landgate in 1329. Alleen ligt het niet meer direct aan de kust. Door een wijziging in de loop van het riviertje de Rother, verzandde de baai en daardoor ook het economisch belang van het dorp. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het zo goed bewaard is gebleven.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Frank103

  Alleen nog een trein op de foto zetten, dat had het bericht afgemaakt, verder vind ik het een erg boeiende omgeving (station) die Wieneke zo smaakvol op de foto heeft gezet!

  1. Hahaha, bij nader inzien had ik toch even voordat ik de camera pakte moeten wieden en schoonmaken op die plek. 🙂 Het was een vies armoedig stationnetje en paste totaal niet bij het best wel netjes onderhouden stadje Rye.

 2. logbankje

  Volg een een aantal YT kanalen over de tunnels en bunkers in het GB, onvoorstelbaar wat er onder de grond is.
  De bouw van het trafohuisje kan zo in de lijn van de bouwwerken. Hans

  @ vaak kom je de uitvinden bij toeval tegen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.