Landrover Defender 110
Landrover Defender 110

Landrover Defender 110

bVision & Photography

Afkomstig uit de fabrieken van Het Britse Jaguar Land Rover is de auto van deze week op de foto gezet door Morgaine van Morgaine’s Passions. Niet dat hij een plaatsje verdient in mijn virtuele garage, daarvoor is deze Landrover Defender uit 1999 nog te jong, terwijl Morgaine dacht dat hij veel ouder was. Het ging er eigenlijk om dat ze een auto fotografeert en op dat moment niet weet hoe oud die auto is. Natuurlijk kun je dat checken bij de RDW. Maar je kunt aan de reeksen zien wanneer hij ongeveer op naam is gezet. Hieronder ziet u hoe vanaf 1951 de kentekens op naam werden gezet en met welke cijferreeksen dat gebeurde. Daarvoor was er geen touw aan vast te knopen. Opmerkelijk is wel dat het best zo had kunnen zijn. Deze Landrover is met enige modificaties en verbeteringen gebouwd van 1948 tot 2015 Oftewel 67 jaar in productie geweest, zonder zijn gezicht noemenswaardig te veranderen…

bVision & Photography

Dat de lijst niet helemaal klopt komt door het RDW die niet alle voertuigen gelijk behandelde en bepaalde series reserveerde voor bijvoorbeeld stationwagens. Dan werd voor die auto’s eerst de serie volgemaakt. Ook auto’s van het koninklijk huis hadden een eigen reeks, ook AFCENT had een eigen reeks, maar dat bleek later niet zo veilig te zijn. Voor de XS-JZ-03 kun je dan inschatten dat die ergens in het begin van 1999 is uitgegeven. Om exact te zijn op 10 februari want met XS zit die bijna op het einde.

SerieJaartalCombinatiekleur
11951XX-99-99Blauw met witte letters
2196599-99-XXBlauw met witte letters
3197399-XX-99Blauw met witte letters
41978XX-99-XXGeel met zwarte letters
51991XX-XX-99Geel met zwarte letters
6199999-XX-XXGeel met zwarte letters
7200599-XXX-9Geel met zwarte letters
820099-XXX-99Geel met zwarte letters
92006XX-999-XGeel met zwarte letters
102008X-999-XXGeel met zwarte letters
112015XXX-99-XGeel met zwarte letters
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Frank-103

  Ik wist vroeger ook direct van wanneer een auto was, maar de huidige reeksen gaan te snel. Opzoeken bij de rdw is een optie, mij boeit het echter niet zo hoe oud een auto is die niet van mij is.

 2. Ohhhhhhhh zoooooooooooo kijk… hier leer ik weer van, want ik zat al, huh? 1991… maar ja, de X, dat loopt door, dus daar hangt het vanaf, als het met een B begint, bijvoorbeeld… dan kan het weer wel in deze reeks… hmmm
  Dank je wel voor jouw goede uitleg!

  X

 3. Ria van Felius

  Stoere auto’s voor mannen met Camel laarzen, die zie ik er dan bij. Hier in de straat staat ook zoiets ik zal eens naar het nummerbord kijken.

 4. ik geloof wat je schrijft, maar als ik deze auto zie zou ik hem ook niet als oldtimer beschrijven, omdat je bij landrover precies altijd (in mijn ogen) hetzelfde model hebt, bij range rover heb ik dat niet
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.