Murals Heerlen – Zuid Amerikaans(2)
Murals Heerlen – Zuid Amerikaans(2)

Murals Heerlen – Zuid Amerikaans(2)

Murals Heerlen – Finok

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Finok, de kunstenaar die deze mural aan de spoorbrug aan de groene boord gemaakt heeft komt uit São Paulo. Zijn mural doet me denken aan het primitieve leven van de Zuid Amerikaanse indianen. Karikaturen maar dan in deze moderne tijd. Heel herkenbaar als je ook naar de muurschildering aan de andere zijde kijkt (deel 1). Het lijkt kinderlijk eenvoudig, maar je moet het wel in je hoofd hebben. Volgende week gaan we terug in de tijd, hel ver terug…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.