De families Mees
De families Mees

De families Mees

bVision & Photography

De familie Mees is met vele soortgenoten in mijn tuin aanwezig. En dat is maar goed ook. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Ik ken ze bijna allemaal. In totaliteit gegroeid van twee koppeltjes tot een Familie van zo’n 10-12 vogeltjes Soms zitten ze met zijn allen in de boom en komen ze allemaal foerageren. Maar het heeft ook een voordeel ik trof in de lente twee van mijn buxussen in erbarmelijk staat aan, maar ook mijn meesjes hadden dat gezien en doken vaak in de buxus, ik was al van plan om deze buxus te vervangen, maar wonder boven wonder, de mot was weg, en de plantjes zijn inmiddels hersteld. Ik ben geen vogelaar, maar ik vraag me toch af hoe het kan dat ik een volledige zwart met witte mees ertussen heb zitten, of is het wellicht een kruising met een andere soort andere soort.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Leuk he, als dezelfde vogels vaak een bezoek brengen. Ik kon daar ook zo van genieten. Nu het bos gekapt is zie ik geen vogel meer. Ik was zo gehecht aan de 2 spechten….ik zie ze waarschijnlijk nooit meer terug.
  Blijf genieten van je vogels want het kan zo maar voorbij zijn.

 2. Misschien vreemd gegaan met een kwikstaartje? hahahaha, ik heb geen idee, ik denk altijd, ze zijn nog jong, en soms komen de kleuren dan nog niet tot hun recht, maar ik lees hier al, de rui, ja dat kan ook, net als onze katten? In de zomer zijn ze vaal en dun behaard, en in de winter… lekker pluizig, willig en glanzend…

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, leuk al die vogeltjes in de tuin. Hier komen er ook veel, maar ja ik woon aan de rand van mijn dorp dus hier zie ik behalve meesjes ook veel andere soorten, lijsters, merels twee roodborstjes, mussen in de winter soms een bonte specht. Kortom genoeg vogels in de tuin ook al heb ik ook een poes rondlopen.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 4. ik weet het niet, maar als ze je niet lastig vallen , en ze eten natuurlijk insecten, waarom wegjagen? het is fijn om te zien, beter dan de eksters hier
  je hebt ook nog eens mooi kooitje hangen
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.