Kerkelijke spanning in Arum
Kerkelijke spanning in Arum

Kerkelijke spanning in Arum

bVision & Photography

Hoezo kerkelijke spanning in Arum? Nou ja, Het transformatorhuisje ligt naast de kerk van Arum aan de Kerksingel en lijkt een beetje op een kerk. Niet helemaal ongeschonden, maar wel een mooi ontwerp met die schoorsteen zo hoog in het dak gewerkt. Het is op de foto gezet door Morgaine van Morgaine’s Passions, en werd vergezeld door de bijgaande tekst:

bVision & Photography

Hoi Sjoerd,
Ik was weer een dagje mee naar Lollum, waar ik nul spanningshuisje gevonden heb, en dit keer, ging mijn fiets mee, zodat ik wat rond kon fietsen en dus wat verder kon komen dan lopend. We waren al voor 9 uur in de ochtend in Lollum een zomerse dag en perfecte om te fietsen. Ik ging af op de bordjes die in het dorp hangen. Richting Arum. Dus startte ik mijn mobiel op, zocht Arum op en dat bleek maar 6.4 km te zijn, kortom, mooi oefenrondje voor mij zo, met camera natuurlijk. Genoten heb ik onderweg.

bVision & Photography

In Arum staat ook een kerk(je), en dit keer kon je goed rond de kerk lopen, een pad en daar vond ik, op het laatst trouwens, toen ik pas klaar was met de kerk… een huisje! Dit keer stond er geen adres op het huisje namelijk, maar als je de kerksingel op gaat, dan staat het meteen aan je rechterhand.De schoorsteen zit dus ook zwaar verscholen tussen de bomen, ik heb mijn best gedaan. 😉
Tot zover het verhaal van Morgaine ik heb het een ietsiepietsie aangepast, want zoals ik al schreef staan er een aantal in de wachtrij en dan is de bijgaande tekst wel eens gedeeltelijk achterhaald.

bVision & Photography

Het trafohuisje staat dus in Arum, een klein dorpje in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de provincie Friesland.Ik had er nog nooit van gehoord. Het heeft net iets meer dan 1000 inwoners en ligt tussen Harlingen en Bolsward. Bijzondere aan dit dorp is dat er vier kerkgebouwen liggen, weliswaar is er nog maar een in gebruik als kerk, maar toch

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

 1. Oh ja! hahahaha inderdaad, deze heeft enige tijd in de wachtrij gestaan, maakt niet uit, jij mag alles aanpassen, en waar ik kan, geef ik zoveel mogelijk info mee, maar ja, meestal is dat inderdaad persoonlijk van aard ipv dat ik je help, hahaha

  Dit was zeker een mooie en ja dat torentje, of schoorsteen, zo zag ik het eigenlijk al vroeg ik mij af waarom… viel dus niet direct op, omdat ik dan van alle kanten probeer een foto te maken en ook graag omhoog kijk, zag ik het dus per ongeluk, dankzij die boom die er zo overheen hing 😉

  Ennuh, je ziet het, ik zie het altijd, ook al ben ik een dag niet online of 2 😉 Ik ben weer in Drachten! Who knows wat ik nog tegen ga komen!

  X

 2. Indertijd stond er overal een kerk. En nog vaker waren er meerdere kerkgenootschappen.

  Maar of dat ook voor trafohuisjes opgaat?

  Toch wil ik opmerken dat deze serie in jouw blogpost maakt dat ook mijn oog hierop gericht is. Op de trafohuisjes bedoel ik dan.

  Ik kijk heel ontspannen im mij heen.
  Maar deze blogserie kijk ik gespannen uit.

  Vrolijke groet,

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.