Spanning in Bolsward
Spanning in Bolsward

Spanning in Bolsward

bVision & Photography

Morgaine van Morgaine’s Passions stuurde foto’s van het trafohuisje wat vandaag in de belangstelling staat. Een mooi groot trafohuisje gelegen vlakbij de Leeuwarder vaart en de stadsgracht en gelegen aan de Franekerstraat in Bolsward. Voor de deur staat op de parkeerplaats groot Politie.

bVision & Photography

Alleen kan ik de politie niet vinden. In dit mooie trafohuisje zitten ze echt niet en ook niet in dit ronde gebouw, wat later niet rond bleek te zijn, maar onderdeel was van een veel groter complex. Maar na wat speurwerk blijkt het politiebureau in 2011 omgetoverd te zijn tot een centrum voor gezondheid en vitaliteit, met een grote groep gezondheidsdisciplines. Oké, probleem opgelost.

bVision & Photography

Bolsward, ik kan me er weining bij voorstellen, ben er ook nooit geweest. Het is de zesde stad op de Elfstedentocht. Bolsward zegt zelf: “een stad om van te houden. Om heerlijk in rond te dwalen. Langs de grachten. Langs de vele monumenten. Door het prachtige park. Sta stil en bewonder het sierlijke stadhuis. Volgens velen het mooiste van Nederland. Geweldige stad ook om in te wonen. Stad om in je hart te sluiten.” Ik laat het daarbij.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 reacties

  1. Oh ja… Boslward… ik ben er even geweest, en om te wonen, ik weet het niet, het ziet er wel knus uit, maar het mooiste gebouw.. ik moest zo lachen toen ik dat aan een inwoner vroeg… welk pand moet ik zien! Het stadhuis! Maar die staat in de steigers, hahahaha

    Dat komt ook nog op blog, deze fietstocht van Lollum naar Bolsward… ooit.. ahum 😉

    X

  2. Goede morgen Sjoerd. Bolsward ken ik ook alleen van erdoorheen en langs te rijden. Het huisje is zo te zien een dubbel huisje met die twee deuren. En daar achter een nuttig gebouw al die diensten onder één dak.Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.