Prullenbakkers.
Prullenbakkers.

Prullenbakkers.

Waar kun je op besparen als het wat minder gaat. juist ja, op de kosten van je afval. Naar wat research vond ik dat er oudjes zijn die iedere dag hun restafval naar de dichts bijzijnde prullenbak brengen, om zo ervoor te zorgen dat ze geen container buiten hoeven te plaatsen. Het vuil waarvoor die prullenbak geplaatst was en waarvoor geen ruimte meer is beland zo op straat… In de gemeente Heerlen worden in het centrum die prullenbakken voorzien van kunstwerkjes om ze aantrekkelijker en zichtbaar te maken…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Hier gelden andere regels. Je betaalt de vuilniszakken die je verbruikt. Volgens mij mag je de openbare vuilnisbakken alleen voor kleinigheden gebruiken. Anders riskeer je een boete, maar voor alle zekerheid ga ik het eens navragen.

 2. Oh, dat is ook een idee.. zit nu bij mijn ouders en die betalen dus per zak, per dump, ongelooflijk, maar goed, als ik het goed ga doen, kan ik 2 zakken in 1 dump kwijt… Zo betaalt mijn bonusdochter ook per container die ze langs de weg zet… belachelijk gewoon, gewoon melk koe weer, want afval houden we altijd, zelfs als we weer terug zouden gaan naar andere vormen, zoals glazen flessen met statiegeld.. standaard…

  X

 3. Ria van Felius

  het vuil dat ik op straat vind gooi ik in de bakkenlangs de straat, ons eigen restafval gewoon in de grijze, die dit jaar nog maar twee keer geleegd is dus zoveel kost dat nu ook weer niet. Of mensen sneller hun vuil in beschilderde bakken gooien betwijfel ik.

 4. Ik ben zoiemand en nog niet echt oud. Dwz hier moet je een vast jaarbedrag betalen en mag je elk uur van de dag je grijs in een ondergrandse bak kieperen. Dat gaat met een sleutel en dat vind ik net iets teveel werk. Ik heb maar 4 ons grijs per week en dat past in een lege chipszak. Die gaat mee naar de winkel waar bakken voor plastic, glas en o.a. papier staan. Daar heb ik veel meer van. Maar voor ik bij de winkel ben kom ik langs 6 prullebakken en in 1 daarvan gooi ik dus die chipszak. Zelf zou ik dus erg veel voordeel hebben aan dat systeem dat je per kg grijs betaalt. Maar onze gemeente heeft daar terecht bezwaar tegen. Vooral aan de randen merk je dan vuiltourisme. Beter is het dat de aankoper het afval betaalt via de verpakkingskosten. Dat stimuleert meteen beter recyclebare verpakkingen.

 5. marjolijn1

  Ja herkenbaar, hier moet ook voor elke zak afval in de ondergrondse container betaald worden, en die algemene gemeente vuilbakjes kosten niets. Die bakken zitten dan ook regelmatig boordevol, of lopen zelfs over.
  🙂 ik denk maar zo…. slimme oudjes…!

 6. Goede morgen Sjoerd. Hier wordt nog niet extra betaald voor het aanbieden van de vuilnisbak, je betaalt daar toch al voor? Of is dat daar gebruikelijk om nogmaals te betalen wanneer de vuilnis wordt opgehaald?
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.