Spanning in Almere Haven
Spanning in Almere Haven

Spanning in Almere Haven

bVision & Photography

Rob Alberts van het gelijknamige WordPress blog stuurde me de bijgaande foto’s van een trafohuisje in de nieuwe haven van Almere (Almere Poort). Nou ja een echt huisje kun je deze betonnen blok niet noemen, maar door de beschildering heeft het wel wat, heel mooi die Dolfijn erin opgenomen. Van Rob kreeg ik ook de volgende tekst. (zie ook de opmerking van Morgaine hieronder)

bVision & Photography

Op huizenjacht met vrienden keken we ook nog even bij de haven van het Almeerderstrand. Zo te zien is de stroomvoorziening goed geregeld. De belijning van de parkeerplaats brachten ons bij dit elektriciteitshuisje. De beschildering vind ik wel leuk gevonden.
Zonnige groet, Rob

bVision & Photography

Het heeft even geduurd alvorens ik het in Google Maps gevonden had. De haven is groot als het huisje niet zichtbaar is. In dit geval was het de aanhouder wint. Ik vond een klein stukje van het huisje tussen twee gebouwen door. Google Maps kan daar de parkeerplaats niet op want daar staan slagbomen

bVision & Photography

Het oude Almere Haven is volgens mij het eerste deel wat er sinds 1975 in Almere gebouwd is. Maar ik kan me vergissen. Het heeft geen ver teruggaande historie. Almere Haven kent een tweetal zandstranden waar je een douche en toilet kunt vinden. Het is er veilig omdat het zandstrand geleidelijk afloopt en er in het Gooimeer drijflijnen zijn. Een gezinsstrand dus. Onder de bewoners gaat alom de spreuk: eenmaal in Haven altijd in Haven. Het zijn dan ook geen Almeerders, maar Havenaars.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Goede morgen Sjoerd, mooi beschilderd dat huisje. Dolfijnen doen het bij mij altijd goed, zolang ze maar geen kunstjes voor mensen moeten doen, lekker vrij rond laten zwemmen waar ze thuis horen.

 2. Oeh Sjoerd… je maakt een fout, die Havenaars niet fijn gaan vinden, waaronder ik er eentje van ben…

  Ik heb even gekeken en zoals ik het zie hier, is het dus echt aan de andere kant van de Hollandse Brug, waar ik was met Maison ook, en de foto’s van heb staan… en dat valt onder Almere STAD! En ja eens een Havenaar, altijd een havenaar en dat ben ik dus ook….

  Dit strand is het strand waar ook Zand en alle andere weken en festivals worden gehouden, vandaar de slagbomen… en valt onder Almere Poort…

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Almeerderzand

  Almere – Haven, klopt verder, dat is het aller aller eerste deel wat er ooit is gebouwd, waar de eerrste 100 bewoners kwamen wonen op De Werven etc… heeft inderdaad 2 strandjes, het ene is het zwemstrandje helemaal afgebakend incluis een eilandje… en het ‘surf’ strandje, waar het open is en daar mag men windsurfen, water skies onderbinden, kortom veilig om te zwemmen? Iets minder, je moet rekening houden met elkaar, en bij dat strandje heb ik vlakbij gewoond namelijk…

  Verder, de reden dat ik dit allemaal weet is omdat ik op het kaartje ijmeerdijk 10 zie, en daar ligt inderdaad een sportzaak, ik zie de catamaran club etc… en dat was vroeger Muiderzand…

  https://mymorgaine.wordpress.com/2019/09/10/almeerderstrand-bij-avond/

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Almeerderzand

  Ik zie dat ik de marina en dit hoekje verder nog nooit heb laten zien… kortom, nog genoeg in mijn archief 😉

  Nog een truc om altijd te weten, of bijna altijd, waar je in Almere moet zijn…:

  Alles wat met DE start, De Meenten, De Grienden, De Wierden, De Werven… is altijd in Almere Haven
  Alles wat eindigt op wijk… Muziekwijk, Danswijk, Filmwijk, Stedenwijk, bla… is Almere Stad
  Alles wat eindigt op Buurt, Molenbuurt, Bloemenbuurt, Landgoederenbuurt, Sierradenbuurt .. is Almere Buiten…

  Uitzondering is dus Poort, je zou kunnen zeggen dat dit weer een stukje Almere op zich is, net als Tussen de vaarten… twee stukken die nergens bij lijken te horen… Meest recent dus…
  En natuurlijk de villawijken… Vogelbuurt… en nu Nobelhorst…

  X

   1. hahaha, nee hoor, ik ben niet zo heel erg, maar ik weet… Havenaars, uhm ja.. daar ‘zijn wij’ erg trots op, je hoort bij die eersten he… zeker in de jaren ’70 en ik… nog net. maar ben al een latertje met vast adres vanaf 1983 .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.