Circus Freiwald in Heerlen
Circus Freiwald in Heerlen

Circus Freiwald in Heerlen

bVision & Photography

Als je dan zo’n Affiche voor het circus ziet moet je je wel gaan overtuigen dat er niets mis is met de dieren. Het terrein van het circus is vrij toegankelijk. En alle dieren kunnen beperkt vrij rondlopen. De stieren en de andere dieren zitten gewoon bij elkaar en vinden het super bij circus Freiwald aan de Unolaan in Heerlen. Mijn foto’s laten dat waarschijnlijk ook wel zien. De verzorger was bezig met het verwijderen van hun ontlasting en daarvoor stond er keurig een container klaar, en zeg nou zelf, de eerste foto toont toch een zeer tevreden dier aan. Een voorbeeld dus. Ik ben geen enkel minpuntje tegen gekomen, buiten…

bVision & Photography

De olifant Buba, is een verhaal apart. Die treed ook niet meer op maar reist met het circus het hele land door. Ik vond een artikel in het AD:
Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over circusolifant Buba. Het dier, dat werkte bij Circus Freiwald, mocht niet meer meereizen sinds het verbod op wilde circusdieren. Buba moest daarom, tot grote spijt van het circus, verplicht naar een andere plek. Nu blijkt dat ze tóch weer terug is bij Freiwald. Ze mag alleen niet meer aan het werk.
buba is 40 jaar oud en had heimwee op de plek die ze in gedachten hadden.

bVision & Photography

Ondanks dat er geen wilde dieren meer mogen meereizen met een circus, is er voor Buba een uitzondering gemaakt. Vorig jaar is Buba eens aan de wandel geweest op camping De Besthmenerberg in Ommen. Samen met vader Freiwald was Buba op weg naar het bos. Alleen raakte pa in gesprek met iemand en vergat de olifant, die had een tuin gevonden met een perenboom en eigende zich een paar peren toe. pa haalde de olifant weer op en liep het bos in.. De olifant loopt altijd los mee…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. ik ben weleens vergeetachtig..maar met een olifant zou dit niet gebeuren Sjoerd…

  wilde dieren zijn in circussen en/of rondreizende tentoonstellingen verboden..

  maar de regelgeving zou vatbaar zijn voor interpretatie

  groeten

 2. hanscke

  Fijn dat je de geode verzorging voor het daglicht brengt. Ik heb altijd gedacht dat men wel goed voor de dieren moest zijn, want anders kun je er niet mee werken. Mooi hoor, dat de olifant toch weer terug mocht komen.
  OT. Het plaatsen is gelukt Dank voor je medewerking.

 3. Hoi Sjoerd,

  ik ben heel blij met dit bericht over Buba.
  Olifanten zijn heel intelligente dieren. En dat Buba heimwee had verbaast me niets.
  Fijn, dat hij mee uit wandelen mag en gewoon lekker peertjes pikken… :-))

  Groetjes van Malou

  .

 4. Frank-103

  Dierenactivisten zijn net als andere extremisten overtuigd van hun gelijk, daar is geen discussie mee mogelijk.
  Overigens zaten leeuwen en tijgers vroeger wel in kleine circusauto’s opgesloten, ik begrijp wel dat dat niet meer mag.

 5. Dit soort activisten kijken vaak alleen maar naar hun eigen gelijk. Ik heb zo ook weleens in de winkel gehad. Hele discussie in een drukke winkel, maar uiteindelijk kon al hun argumenten weerleggen.

  Love As always
  Di Mario

 6. Goede morgen Sjoerd, nu zal er even niet over de circusdieren gezeurd worden, want zwarte Piet is weer volop in de belangstelling, sommige mensen leven gewoon via protesten tegen van alles en nog wat.
  Ik ga me maar weer met asieldieren bezig houden en ze verzorgen, voeren, hun verblijf schoonmaken en dat soort zaken.
  Fijne dinsdag gewenst.

 7. ja, sommige mensen moeten voor ze iets zeggen eens verder kijken dan hun neus lang is, en wat meer begrip tonen, als ze maar een klein plekje krijgen in sommige gevallen doen ze nog hun best, dat ze maar eens naar sommige thuis situaties gaan kijken
  Een @->- voor jou.

 8. Ik heb jaren geleden een heel gesprek gehad met mensen van een circus dat toen ook onder vuur lag van activisten. Ik mocht alles zien en was er na afloop van overtuigd dat deze mensen echt van hun dieren houden en er goed voor zijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.