Parkstad Ballonnen Festival
Parkstad Ballonnen Festival

Parkstad Ballonnen Festival

bVision & Photography

Drie dagen in het weekend was ons mooie kasteel in Hoensbroek weer de locatie waar het Parkstad Ballonnen Festival plaatsvond. Dus op zaterdagavond dacht ik kom ik ga eens kijken. Niet zo’n best idee want het waaide een beetje en de wind stond verkeerd. Heftige discussies over wel of niet vertrekken want de windrichting stond richting Maastricht-Aachen Airport, en daar zijn ze niet blij met die ballonnen.

bVision & Photography

Daarnaast was op de hoogte waarop de ballon vaart, de windsnelheid 18 knopen (windkracht 5). De ervaren Captains nemen dan geen risico’s. Uiteindelijk werd er gekozen om 4 ballonnen toch te laten vertrekken. Voor de rest werd het te laat. Alleen captains welke bekend waren met de omgeving mochten opstijgen. Voor degenen die toch richting vliegveld zouden varen zou het een korte tocht worden van maximaal 15 minuten.

bVision & Photography

Daarna ging het erg snel. Met wat extra mankracht van andere teams werden de ballonnen uitgelegd, met lucht opgeblazen en de branders erin. De wind was iets draaiende en de ballon vertrokken allen in een iets andere richting.

bVision & Photography

Helaas wordt het daarna stil. Er waren wel nog andere activiteiten, maar mij ging het om het opstijgen van de ballonnen. Jammer is dan dat je nergens de landing meemaakt. Tenzij je zelf meegaat als passagier. Want dat kan ook.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Ik ben weleens op een gewone avond in Amersfoort erbij geweest, hoe ballonnen opstegen met mensen erin natuurlijk.. die geboekt hadden, je moet het even weten of je volgt gewoon de ballonnen erg leuk inderdaad. Het landen… heb ik ook nog nooit mee gemaakt…

    X

  2. hanscke

    Wij zijn gek op ballonnen en wij spotten in de zomer, tijdens het rondje lopen met onze honden, altijd de einder af in de hoop om ballonnen te zien. We doen dan ook een soort wedstrijd van wie het eerst een ballon signaleert. Afgelopen week hadden we een record van 11 ballonnen, grote klein , hele kleine stipjes. Mijn titel in dit spel is: ballonspotondersteuner. Vraag me niet waarom en hoe, maar heel wat jaren geleden is dit woord bij ons ontstaan, toen het mode was om ergens “ondersteuning” voor te vragen. Op een avond had ik gewonnen en heb ik mij deze titel toegeëigend.
    OT. Ik krijg het filmpje niet geplaatst want ik kan het niet bij YouTube vinden om het vervolgens in te sluiten. De techniek van het plaatsen ken ik wel, maar dan moet ik het eerst gevonden hebben. Hoe doe ik dat?

  3. Hallo Sjoerd, ik kom eens gezellig bij jou op visite en het is zeker wel een aanrader om ook eens zo een vlucht mee te maken.Jaren geleden had ik zo een vlucht gewonnen in Breda bij zo een ballon fiësta evenement en je toegangskaartje dingde dan mee om een vlucht te winnen. En ik had ook gewonnen. En helemaal niet op gerekend en doodeng in het begin maar superleuke ervaring. Had toen nog geen internet anders had ik dit zeker gefilmd. Je fotoserie was dan ook mooi om te zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.