De Deux Chevaux
De Deux Chevaux

De Deux Chevaux

bVision & Photography

De Citroen werd gespot door Morgaine van Morgaine’s Passions. Hadden we hier twee weken geleden de Renault R4, deze mooie uitvoering van een eend, zoals we hem hier meestal noemen, stond toevallig op hetzelfde pleintje geparkeerd in Spaarndam. Maar ik zal even mijn mond houden en Morgaine aan het woord laten. Overigens heb ik het verhaal wel enigszins aangepast (Proest!!)

bVision & Photography

Hoi Sjoerd,
Ik moet erom lachen, dat kwaak, dat is ooit gekomen door mijn jongste oom. Een toerrit door Nederland en mijn oom was met ons mee, zat samen met mij achterin en mijn moeder reed. We reden richting noorden en dat in de jaren ’80, midden, dus je weet nog wel hoe dat ging op zondag, stukje toeren was normaal omdat het kon!. Mijn oom hoorde de auto’s op de andere baan ons tegemoetkomen en als je dat kunt doen, in de oude setting, dan hoorde je op een mooie zomerdag met het raam iets open…
‘Zoeeeeeeffffffffffffffffffffffffffffff’
Dus dat zei hij de hele tijd als een auto ons voorbij ging… tot ik een eend zag en vrij opgewonden zei… ‘kijk een eend!’ Die reden toen al minder op de weg. Ik zat klaar om mee te ‘Zoeven’, roept mijn oom ineens…
‘KWAAAAAAAAAAAAAAAK!’ Gelukkig was het toen rustiger op de snelwegen, want mijn moeder die recht voor hem zat achter het stuur, kwam niet meer bij. Ik ook niet, het was zo’n moment, dat iedereen even stil viel, hij zegt… ‘het is toch een eend?’ Om dan dubbel te liggen van het lachen. Je snapt, sindsdien als ik een eend zie rijden vooral, dat ik dan niet zoef denk, maar kwaak…

bVision & Photography

Het verhaal over de eend hoeft niet nog eens verteld te worden. Er staan er alleen al op deze site genoeg… Wel nog even over deze eend, een keurige uitvoering, behalve de extra bagageruimte. Voor het eendgevoel moet die er voor mij af. De auto is overigens uit 1986 en is een Citroën 2 CV 6 CLUB

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Leuk verhaal , en het blijft een leuk wagentje.
  Ooit was het mijn eerste auto … Dat wil zeggen, gedurende ongeveer een uurtje of vier. Nog net voordat ik door de bodem heen kon trappen, heb ik hem teruggegeven aan de persoon van wie ik hem had gekregen … 😉

 2. Och, ik was het alweer vergeten, whahahaha ja.. maar het verhaal blijft inderdaad, als je mij ziet met een glimlach starend naar een eend… de auto versie dan, weet je waar ik zit met mijn gedachten.

  De laatste foto, gaaf dat je die ook laat zien, ik ben benieuwd hoeveel mensen zien dat de Renault er ook op staat 😉

  Fijne zaterdag Sjoerd!

  X

 3. Een mooie Kwaaaaak hier op de foto. In mijn studententijd had ik een vriend die een eend bezat, als er een feestje op zijn kamer was, haalde hij de bank van de eend eruit en nam die mee naar zijn kamer, zo hadden er meer mensen een zitplaats.
  Fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.