Chevrolet Caprice
Chevrolet Caprice

Chevrolet Caprice

bVision & Photography

Deze Chevrolet Caprice uit 1979 trof ik aan op De Bok in Heerlerheide, vermomd als Amerikaanse politiewagen. En dat is nou ook precies waar deze auto voor gemaakt werd. In de tijd dat we een oliecrisis hadden gooide heel Amerika zijn grote Amerikaan aan de kant om het met wat minder gewicht en minder vermogen te gaan doen. Behalve bij de police. Daar moest men toch beschikken over snelle bolides. En dan kom je uit bij deze chevrolet, de Caprice

bVision & Photography

Zeker toen Chrysler zijn grote Big Block motoren schrapte steeg het aandeel van de Caprice. Standvastig in het zadel met 5.7 liter V8 block ging deze er als een speer vandoor. De auto op deze foto is een derde generatie van dit model, en werd als eerste ook met lichtere V6 motoren geleverd. De V8 bleef uiteraard in het topmodel beschikbaar. De eigenaar van deze caprice verhuurd de auto voor diverse doeleinden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een grote bak is dat, blij dat ik er niet mee op pad hoef, parkeren zou misschien een probleempje worden met die wagen. Maar als old timer is het wel een mooie auto. Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.