Murals Heerlen – Daniel Mac Lloyd
Murals Heerlen – Daniel Mac Lloyd

Murals Heerlen – Daniel Mac Lloyd

bVision & Photography

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
In de Klompstraat werd vorige week een muurschildering van Daniel Mac Lloyd opgeleverd. Waarna deze meteen feestelijk onthuld werd door Wethouder Jordi Clemens, uiteraard samen met de buurt en de kunstenaar.

bVision & Photography

Ondanks het wat slechtere en koudere weer is de in Luxemburg geboren kunstenaar vorige week druk bezig geweest met deze mural aan de Klompstraat in Heerlen. Hij werd in 2018 bekroond met de Street Art Award Benelux. En u snapt wel dat dat voor Heerlen, als mural-hoofdstad van Nederland, een uitgelezen moment was om hem nogmaals uit te nodigen. Hij heeft al een bekende kanarie in Heerlen ergens staan. Nu dus een uitbreiding met deze schitterende tropische vogels. Ik was in de gelegenheid om deze kunstenaar nog even bezig te zien bij de laatste afrondende werkzaamheden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, weer een mooie schildering om een saaie muur op te vrolijken. Het kraantje van Boels valt nauwelijks op door zijn kleur 🙂
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.