Herfst in het bomenbos
Herfst in het bomenbos

Herfst in het bomenbos

bVision & Photography

Ieder jaar breng ik in de herfst een bezoekje aan het Bomenbos in Amstenrade, tegenwoordig onderdeel van de gemeente Beekdaelen. Met als doel uiteraard om paddenstoelen te zoeken en te fotograferen, of wellicht beter gezegd, de herfst in beeld te brengen.

bVision & Photography

Niet dat ik verstand heb van paddenstoelen, maar ik vind het echt herfstobjecten. De natuur laat zich uiteraard niet afschrikken door een plotselinge temperatuurstijging, en voor mij kwam het mooi uit. En als ik het weerbericht voor de komende week bekijk is het gedaan met de zon en krijgen we regen.

bVision & Photography

Rustig aan en af en toe op een bankje plaatsnemen om van de laatste najaarszon te genieten. Je kunt het slechter treffen. Er komt overigens nog een tweede deel over dit bos, u hoort nog van mij. Als er mensen zijn die meer van paddenstoelen weten, hou ik me aanbevolen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Goede middag Sjoerd, nou ik ken niet veel paddenstoelen bij naam, op de vliegenzwam na , want die onderscheidt zich duidelijk van andere soorten. Volgens mij is de tweede foto geen paddenstoel maar een alien die opduikt uit het dode blad šŸ˜‰
    Nou ken ik er trouwens wel meer bedenk ik me, nl de inktzwam (schijnt eetbaar te zijn) en de cantharel, die ik vroeger in het bos bij mijn tante plukte en die we ook op aten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.