Life Quotes
Life Quotes

Life Quotes

Do as little as needed, not as much as possible.

Deze spreuk draag ik al bijna een heel werkzaam leven achter mij aan. Afgelopen vrijdag werd ik hiermee geconfronteerd. Het gaat niet altijd zoals je wil. Het laatste deel van de trap naar beneden moest klaar zijn binnen een bepaalde tijd. Voorbereidingen waren goed, katten opgesloten, en dan gewoon beginnen. Maar na een paar uur wilde mijn knie niet meer meedoen. Het ongewone werk en het wringen in allerlei bochten was toch wat veel van het goede. Maar ja, het moest af, er was geen weg terug, mijn zoon zat boven en ik op driekwart van de trap. Zo goed en kwaad als het ging toch de zaak maar afgemaakt. Daarna wat gaan eten buitenshuis en de tijd doorbrengen totdat ik mijn vrouw kon gaan halen op haar werk. In de avond toch maar de halve maantjes erop gezet om het beloopbaar te maken. En dat heb ik dus de rest van het weekend geweten. Een dikke knie, overal pijn, en meer bankhagen dan wat anders. Het werk is klaar, maar het wacht nog maar even en weekje voor ik weer wat anders aanpak. Het leven van een pensionada begint op werken te lijken, en ik dacht dat ik daar vanaf zou zijn…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. logbankje

  soms kun je niet zomaar stoppen, maar gelukkig ben je een doorzetter.
  Dat heb je in je werkzame leven ook gedaan.
  Gelukkig kun je nu als pensionado je rust nemen wanneer het je uitkomt.
  Het resultaat mag er zijn een prachtige trap is het geworden. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de stoffige Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Het ziet er strak uit, Sjoerd.
  Wanneer ik in mijn fittere jaren een trap moest schilderen, dan schilderde ik de treden om en om. Dat maakt de haast en gejaagdheid want minder groot. Ik heb die spreuk in zekere zin namelijk ook altijd al gehuldigd.

 3. Goede morgen Sjoerd, ik hoop dat het met je knie al wat beter gaat, de trap is in ieder geval wel mooi geworden dus je hebt eer van je werk.
  Een fijne maandag gewenst en doe het maar rustig aan vandaag.

 4. marjolijn1

  Tja, soms ga je over de grens, en dan moet je boeten.
  Gelukkig is de klus geklaard, dus nu maar in de ruststand, dan komt het hopelijk weer snel goed…!!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.