His Masters Voice
His Masters Voice

His Masters Voice

bVision & Photography

In het artikel over de Rover 75 van afgelopen zaterdag haalde ik even aan dat er een radio van “His Masters Voice” inzat. Voor de jongeren onder ons, het merk verdween rond 1980. “His Masters Voice” was van oorsprong een Brits platenlabel wat o.a. ook Elvis Presley op het, destijds nog vinyl, heeft vastgelegd(eigendom van EMI). Maar naast het platenlabel werd er ook een winkelketen opgezet, de eerste zogenaamde superstores waar eigenlijk alles wat met muziek en boeken te maken te koop was (een soort Mediamarkt).

bVision & Photography

De winkelketen bestaat in Engeland overigens nog steeds. Ook in Nederland zijn enkele van deze stores geweest. Beeldmerk van het concern was een afbeelding van het hondje Nipper wat luisterde naar de stem van zijn baasje uit een grammofoon. Maar het ging uiteraard om de autoradio van “His Masters Voice”. De firma die de radio produceerde was Radiomobile, een merknaam van S. Smith & Sons. De autoradio’s van dit merk vond je in veel Britse auto’s, de versies die naar Amerika verscheept werden hadden gewoon Radiomobile of niets op de radio staan. Ik laat het hierbij, want ik weet dat een van onze collega bloggers hier veel meer vanaf weet, of niet Hans Bank.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. logbankje

  Wat een eer krijg ik toebedeeld Sjoerd.
  Het merk “His Masters Voice” is echt jeugd liefde, mijn vader wist zelfs de herkomst van de naam.
  De Radiomobile ken ik ook nog wel, er zat een omvormer bij om de radio toepasbaar te maken op de spanning van de auto, veel auto’s hadden toen nog een zes volt systeem.
  In die jaren waren er nog veel radiostations op de lange en middengolf, nu is het er op een klein aantal radiostations stil, de glorietijd van de middengolf is voorbij. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Een radio met knoppen, keuze uit korte, lange golf of FM. Luxe. Manlief had geen radio. Hij behield zich met een kleine draagbare op batterijen. Die opeens gesmolten was…. Dat waren nog eens tijden…..!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.