Lomax
Lomax

Lomax

bVision & Photography

Soms kom je in het wild, in dit geval op de parkeerplaats van Cranenbroek in Landgraaf wel eens wat tegen. In dit geval een aanwinst voor mijn virtuele garage. Niet omdat hij zo mooi is, maar eerder omdat hij zo zeldzaam is. De Lomax was oorspronkelijk een ontwikkeling van Nigel Whall zo rond 1980. Whall was fabrikant van polyester onderdelen en wilde met een op een Citroen 2CV gebaseerde carrosserie zijn producten onder de aandacht brengen. Daarna was hij autofabrikant, want tijdens de beurs bleek dat er veel aandacht en vraag was voor dit modelletje.

bVision & Photography

Er waren twee uitvoeringen, een driewieler variant en een vierwieler variant. Je kon ze gemonteerd kopen of als bouwpakket. Op de foto’s een vierwieler variant, met geen kunststof maar met een aluminium body. Overigens stond Lomax voor Low cost, Maximum fun… Ook in Nederland werden deze op de Lowmax gebaseerde modellen geproduceerd. De volgende merken zijn daaruit voortgekomen. De “Le Patron”, de Burton, de Voglietta en de Cygnus. Zo zijn heel wat Eendjes om het leven gekomen en omgebouwd tot Kit-Car

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.