Winterwonderland Heerlen
Winterwonderland Heerlen

Winterwonderland Heerlen

bVision & Photography

Ook Heerlen kent zijn winterwonderland, op de Bongerd en het Pancratiusplein is het een gezellige boel. Op het Pankratiusplein kun je schaatsen en met een soort autoband van de helling af “roetsjen”. Op de Bongerd is ook vertier en kun je ook lekker wat eten en drinken of een wedstrijdje curlen. Dat schaatsen is zo lang geleden dat ik me daar maar niet meer aan waag. De jeugd vind het echter prima en gaat aardig tekeer daar. Op de hoek waar vroeger V&D was staat een hele grote verlichte kerstbal waar men doorheen kan lopen als entree. Wat me steeds meer opvalt is dat men schijnbaar geamuseerd moet worden, terwijl we dat vroeger allemaal zelf regelde, we waren al blij met een paar vrije dagen… Geld moet rollen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 reacties

 1. Het vermaak dient tegenwoordig hapklaar en hoe gekker hoe beter.
  Het afgelopen jaar was een enerverend jaartje voor ons, met ups en downs, en helaas ten koste van het blogleven.
  Zal aankomend jaar niet anders zijn, gespinsels zijn er nog even, maar zal in loop van het jaar zijn dat wanneer er wat tijd overblijft.
  Bedankt voor het langskomen en …..

  Ik wens je bij deze fijne feestdagen met die die je lief zijn en een voorspoedig en fantastisch, gezond 2020.

 2. Ja het lijkt vaak wel of de ene helft zich zorgen maakt over het klimaat en de andere helft de wereld beschouwt als één groot pretpark. Led lampjes in de kerstboom voor de zuinigheid en elk jaar meer miljoenen de lucht in op ouwejaarsavond. Ik doe nergens meer aan mee.

 3. Ik zou het niet eens weten dit jaar of er hier ook weer wat is in de stad, zal gerust, maar dan in een deel, waar ik amper tot niet kom bij de bioscoop, omdat daar weinig winkels zitten. Toen de V&D er nog was, wel trouwens, maar nu, is het eettentjes en eettentjes, voor zover ik weet en op de hoeken kleding en schoenenwinkels waar ik niets aan heb, dus heb ik er weinig te zoeken…

  X

 4. Ha Sjoerd,

  ja… dat is iets om over na te denken: dat men maar steeds vermaakt dient te worden en niet meer zomaar blij is met een paar vrije dagen.
  Ik weet niet hoe het met mij is gesteld.
  Maar ik zoek wel dingen om te doen….
  Mogen overigens niet veel kosten!

  groetjes van Marlou

  .

 5. In Middelburg is er ook elke winter een ijsbaan op de markt. Zelf heb ik nooit goed kunnen schaatsen, maar inderdaad ik herinner me wel kerstvakanties waarin de kreek in de buurt was dichtgevroren en we daar iedere dag naar toe gingen. Ik had samen met mijn ene zus een paar schaatsen die we om en om moesten gebruiken. Maar zij was drie jaar ouder en zette mij in een sneeuwhoop en ging lekker schaatsen, mijn beurt liet zo lang op zich wachten dat ik zowat bevroren was en de oranje gestreepte bandjes niet dicht kon knopen. Dan liep ik een rondje naast mijn schaatsen en dan was mijn beurt alweer voorbij. Later kreeg ik wel eigen schaatsen, maar voor mij was de lol er al lang af en echt schaatsen is er weinig van gekomen. Ik kan me dat ook nauwelijks herinneren, wel dat we thuisgekomen lekker warme melk kregen en op konden warmen.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.