Brunssum – Schutterspark (3) Hijsen
Brunssum – Schutterspark (3) Hijsen

Brunssum – Schutterspark (3) Hijsen

Als je dwars door zo’n park met heide, bossen en ontspanning heen mag rijden met je elektrische scooter, wel op de paden uiteraard en met aangepaste snelheid, dan kom je de gekste dingen tegen. Hadden we eerst al de vleermuisgaten in de betonnen wanden van de bronpompen komen we een stuk verderop dit gevaarte tegen. Wat u niet kunt zien, is dat hier ook een bronpomp ligt, overwoekerd met groen. Het blauw gekleurde gevaarte erboven is een hijs hulpstuk, een hijsbalk waaraan men een takel kon hangen om onderhoud te plegen aan de bronpompen, vaak vast gemonteerd zoals hier.

Update: Ik weet niet hoe mensen o.b.v. bovenstaande tekst op sluikstorten komen. Het is rond 1920 zou gebouwd en het is een stuk industrieel erfgoed, wat men bewust achter heeft gelaten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  Er is nog veel industrieel erfgoed te vinden, vaak verlaten en vergaan maar wel met een geschiedenis. Hans

  @ nou voor jouw gas verbruik hoef je je niet te schamen met 3 personen, de meeste redden dat niet.

 2. hanscke

  Ik dacht gelijk aan, is dit hetzelfde dan de vleermuisgaten? maar nee, het is weer een ander “industrieel erfgoedstuk”. Ik vind dat zo’n prachtige term, ik moet er telkens om glimlachen. Het heeft voor mij iets paradoxaals.

 3. Ik ga de update negeren, ik snapte er al helemaal niets van! En ik ga starten met het onderweg zijn per scooter, ja dat is zeker zo, met de fiets of scooter kom je weer op lekken waar je met de auto van de levensdagen niet komt! En dat is nu voor mij soms best irritant omdat ik dan nog zovele kim’s van Drachten af ben, en daar hele mooie paadjes zie die alleen per fiets of lopend te doen zijn, maar de tijd, en overal stoppen altijd gaat ook niet, hahahaha Dus mijn lijstje wordt telkens langer en langer en misschien wordt het tijd dat ik zelf mijn rijbewijs alsnog ga halen, fiets op de fietsdrager want die is er ook! En dan fietsen maar! 😉

  Ik vind het mooi dat ze het hebben laten staan, altijd weer intrigerend, het voelt meestal aan als stil zijn en gewoon in je opnemen hoe het toen was…

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.