Meel
Meel

Meel

Whauw, die waren hun tijd echt vooruit… Post Office Department, Mail wagon uit 1916. Zeker nu het met de postbodes en de bezorging t.o.v. vroeger een stuk minder is. Volgens mij werken die zich in december uit de naad en hebben het de rest van het jaar rustig. Ik maak al jaren geen gebruik meer van de post, tenzij opgedrongen en stuur ook geen kerstkaarten of verjaardagskaarten. Jaarlijks krijg ik dan ook maar een echte kerstkaart, en die wordt dubbel gewaardeerd…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Ben ik echt de enige die stuurt 🙂 Ik ontwerp ze al een jaar 35 en blijf er stug mee doorgaan. Maar het wordt wel minder dat je terugkrijgt, wel steeds meer via de mail of pb op facebook, maar ja dat hang je niet op he 🙂

 2. Zo grappig van de kerstkaarten, bijna niemand stuurt meer, maar het wordt wel gewaardeerd als ze binnen komen. Jaren kon ik het gewoon niet lijen zoals we dat zeiden… gewoon geen geld voor, dit jaar voor het eerst weer een kleine ronde gedaan, en het wordt gewaardeerd inderdaad, maar zelf sturen ze niet, best jammer eigenlijk… het heeft charme en hier? Wordt het nog vaak bewaard ook 😉

  X

 3. logbankje

  Ik stuur nog wel een brieven, maar is nog minimaal.
  De postbode van toen was wel betrouwbaar, ze kwamen altijd wel op een vast tijdstip. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Niets leuke dan een kaartje met de post, nou ja niemand móet maar zodra niemand meer een kaart of brief stuurt is dat het einde van de postbezorging.
  Toch jammer. Maar oke, ieders eigen keuze natuurlijk. Ik vind het alleen een rare gewoonte om dat dan te vervangen door een storting naar een liefdadig doel,. Ik zie het verband niet.

 5. Mooie foto uit de oude doos, Sjoerd.
  Ik ontwerp al sinds 1981 mijn eigen kerst- en nieuwjaarskaarten. In den beginne gingen de meeste op de post en bracht ik zelf een deel rond. De laatste jaren sturen we langzaam maar zeker wat minder kaarten per post en gaan er steeds meer via de mail.

 6. Goede morgen Sjoerd, ik stuur wel kerstkaarten en verjaardagskaarten, soms zelfs nog wel een een brief. Veel mensen vinden het fijn om nog eens een brief te krijgen en kaarten vinden ze ook wel leuk, zelf vind ik post krijgen ook nog leuk. Tja zelfs in deze tijd zijn er mensen die niet alles via de pc doen. Een mailtje vind ik persoonlijk best leuk, maar een brief of kaart vind ik leuker eerlijk gezegd, een kaart hang ik op het prikbord, zodat ik er nog wat langer van kan genieten.. De kerstkaarten hangen tot nieuwjaar aan een lint tussen de leeshoek en de kamer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.