Auto’s in de reclame – kerst Fiat 500
Auto’s in de reclame – kerst Fiat 500

Auto’s in de reclame – kerst Fiat 500

Uiteraard roept het nostalgische gevoelens op als je zo’n auto bij binnenkomst ergens ziet staan. En daar zijn mensen in deze tijd van het jaar toch wel wat gevoeliger voor. Niet dat het de kooplust vergroot, maar het draagt wel toe aan de sfeer.
Het is een fiat 500 uit 1975. Een van de laatst gebouwde Fiatjes van dit model. Een overdekt scooter voor de italianen die van hun Vespa af wilden. Hiermee is het in Italië begonnen, de auto voor de gewone man. De Italiaanse Mini, of de Franse Deux Cheveaux, de Volkswagen van het zuiden en al deze Fiatjes hadden een open dak. Het 500 cc motortje met 18 pk, later een 600 cc maar ook 18 pk maakten de Italianen wild en verspreide zich ook over Europa. Het is niet voor niets dat de retro Fiatjes het hier ook zo goed doen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Zag er laast nog 1 rijden en was helaas te laat met m’n camera. (Anders was de foto waarschijnlijk bewogen geweest door het sombere weer.) 600 zie ik vaker, net nog weer 1. Neem aan dat er daar meer van zijn gemaakt.

  2. Mijn schoonvader had dit autootje gewonnen en scboonmoeder reed er in. Toen kreeg Leo hem om naar zijn werk in Duitsland te gaan. Hij is er mee geslipt, in een sloot terecht gekomen en er met zijn passagiers uit gekropen. Auto total loss, maar hij b!ijft het een lief karretje vinden.

  3. Een kennis van mij is er destijds in getrouwd, haar maan was er eigenlijk te groot voor en daarom was het dak open, zodat hij zijn hoofd niet stootte. Ja het waren leuke autootjes.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.