bVision & Photography

Je zou niet zeggen dat deze foto’s eind vorige week gemaakt zijn bij de oorsprong van de Rode Beek in de Brunssummerheide. Daar waar de bronnen hun water op laten borrelen vanuit de diepte door het aanwezige duinzand (ook Limburg was ooit zee). De naam dankt de beek aan de hoeveelheid ijzer die enkele meters onder de oppervlakte aanwezig is en de beek zijn rode glans en bodem geeft. Het laatste beetje zon van de herfst heb ik zo toch mooi even mee kunnen pakken. Dat was in het weekend wel even anders met al die regen en dat sombere weer. Maar geen probleem, wij hadden ons zonnetje in huis…
Addendum: de Ro(o)de beek stroomt van Brunssum richting Duitsland en wordt daar Rodebach of Rothenbach genoemd. Om later weer Nederland binnen te komen en bij Dieteren in de Geleenbeek uit te komen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Schitterende natuur daar en een leuk fotogeniek watertje. Dat verengelsen van het Nederlands vind ik niks, op het werk denken collega’s daarmee meer aanzien te krijgen, maar Maarten Toonder zou het dikdoen noemen. Heel hachelijk!

    Frank103

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.