Krause Simson Duo 4/1
Krause Simson Duo 4/1

Krause Simson Duo 4/1

bVision & Photography

Een auto kun je het niet noemen deze MotoMobiel, een ontwerp van de firma Louis Krause uit Leipzig. Leipzig lag in de DDR en destijds was er een waslijst aan aanvragen voor een auto, meestal een Trabant. Deze MotoMobiel was ontworpen als voertuig voor gehandicapten, maar men vond dat je in plaats van jaren te wachten op een Trabbi, hier ook gewoon gebruik, eerder misbruik in die tijd van kon maken. Je komt ze op de weg niet vaak tegen, en er werden ook maar zo’n 1100 per jaar gemaakt en al deze “auto’s” komen uit de DDR. Aangedreven door een 49,6 cc Simson Motor bereikte je een topsnelheid van ongeveer 60 km/h. Deze Simson Duo 4/1 trof ik aan in Würselen, waar hij gebruikt wordt als reclame object. Mooi gerestaureerd staat hij daar langs de kant van de weg. Je had wel een motorrijbewijs nodig voor dit karretje. Er waren zelfs standaard aanhangers voor te krijgen als je eens met vakantie wilde gaan (in de DDR weliswaar, maar toch).

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.