Met Moppie ervantussen
Met Moppie ervantussen

Met Moppie ervantussen

Oh hemeltje, het was droog gisteren, en de zon scheen, en het was niet al te koud, dus… de paden op, de lanen in, vooruit met flink veel gas. Dat laatste moet je met Moppie niet al te serieus nemen, Als E-Scooter met een max van 25 km/uur is het toch wel over. Maar genoten heb ik. Zo’n dertig km door bos en heide. Met Moppie kom ik op plaatsen waar ik met de auto niet mag en kan komen. En het wordt nog steeds mooier, de fietsroutes worden nog steeds uitgebreid. Men is nu bezig met de mijnspoorroute en de Via Belgica per fiets (maar daarover later). Dat je in de heide wel eens een stukje weg onder water hebt staan omdat de beken het hier allemaal niet meer aankunnen nemen we op de koop toe. Trouwens hele gebieden hier in het zuiden staan onderwater doordat de beken niet genoeg kunnen afvoeren door de hoge stand van de Maas. Het leek wel voorjaar… En ik neuriede verder. Met geen vlam in de pijp scheuren door een waterplas, met mijn Moppie zonder diesel, dichtbij huis maar in mijn sas…

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Frank-103

  Ik heb ooit een weekje met de racefiets door Limburg gefietst, geweldig leuk! Ik kan me dus goed voorstellen dat jij er ook van geniet, leuke dorpjes en mooie natuur!

 2. logbankje

  LOL, Moppie, dacht ik dat je met je vrouw opstap was.
  Hier is de waterstand ook hoog.
  Maar met Moppie ben je wel in je sas. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio

 3. Goede morgen Sjoerd, met zulk mooi weer wil je uiteraard buiten zijn. Ik had gister de oppas op mijn jongste kleinkind, maar ik heb haar voor het middagslaapje in de wandelwagen gezet en we zijn er samen op uit getrokken (nou ja een eindje gewandeld) Straks weer zwemmen en de boodschappen halen ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.