Monumentje (2) Schoolstraat Heerlen
Monumentje (2) Schoolstraat Heerlen

Monumentje (2) Schoolstraat Heerlen

bVision & Photography

Gemiddeld zo’n 8 maal in de week kom ik langs dit pand als ik mijn vrouw naar het werk breng en weer ga halen. Het is gelegen aan de Schoolstraat in Heerlen en het was me eigenlijk nog nooit opgevallen.Deze hoekwoning maakt deel uit van het eerste stratenplan voor Heerlen van Jan Stuyt en markeert de kijkrichting naar het torentje van de ‘Ambachtsschool’. (tegenwoordig kantoor van Obvion Hypotheken). De architect is Theo Van Kan (1883-1914) en deze lijkt geïnspireerd door het Hollands Classicisme.

bVision & Photography

De atelierwoning is in 1914 gebouwd voor landschapsschilder en glazenier F. Leufkens van Anstel (1863-1956). daarna is het in gebruik geweest als kantoor van de bruinkoolontginningsmaatschappij N.V. Bergerode en het Bureau Toewijzing Woonruimte van de gemeente Heerlen. Vanaf de jaren zeventig is het in gebruik als woonruimte. Momenteel is het pand in enigszins vervallen staat en wordt het zo te zien gerenoveerd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.