Spanning in het water bij Oosthuizen
Spanning in het water bij Oosthuizen

Spanning in het water bij Oosthuizen

Dit trafohuisje bij oosthuizen is op de foto gezet door Jeanne van sjannesblog. Ze stuurde de foto’s met de volgende begeleidende tekst:
Hoi Sjoerd
Tijdens deze wandeling(https://sjannesblog.com/2020/03/04/van-zon-zee-en-hollandse-luchten/) een week of wat geleden, toen de zon nog lekker scheen zagen we dit transformatorhuisje staan vlak bij de spoorwegovergang tussen Oosthuizen en Warder. Het gebouwtje heeft op zichzelf niks bijzonders, maar de stevige stenen brug ervoor, maakte dat ik er wat foto’s van maakte.
Groetjes Jeanne

Dit trafohuisje is toch wel bijzonder, het staat bijna met zijn voeten in het water. Het water staat aan alle kanten eromheen en is inderdaad alleen maar te bereiken via het bruggetje. Het K.E.M. boven de deur staat voor Kennemer Electriciteit Maatschappij. In het korte bestaan van de maatschappij(1904-1916) zijn toch relatief veel van deze huisje geplaatst. De K.E.M. is opgegaan in het P.E.N.(Provinciaal Elektriciteitsbedrijf van Noord-Holland). Het ontwerp is van dit in 1916 gebouwde trafohuisje is van JB van Loghem, de huisarchitect van het K.E.M., deze ontwierp later ook diverse zg PEN-Huisjes. Typisch kenmerk voor de huisjes van deze architect waren de afbeeldingen van de haan en de hond links en rechts van de deur.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.