De ooievaars van #Kasteel Hoensbroek zijn terug
De ooievaars van #Kasteel Hoensbroek zijn terug

De ooievaars van #Kasteel Hoensbroek zijn terug

Om mijzelf en sommige van mijn feestboek-mensen een plezier te doen stapte ik gisteren, nog redelijk vroeg in de ochtend op Moppie* om de schelmentoren van Kasteel Hoensbroek in beeld te brengen. Tijdens het maken van deze foto’s kwam ik tot de ontdekking dat niet de toren, maar de teruggekeerde ooievaars, eigenlijk de show stalen. Alleen was dat niet de opdracht… Op deze foto niet te zien, maar het vrouwtje zit hier ook in het nest, de witte vlek onder. De takken eromheen vormen straks een perfecte bescherming. *Moppie is mijn elektrieke scooter.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

27 Comments

  1. hanscke

    Ooievaars blijven intrigerende vogels. Zo, jij bent dus verslingerd geraakt aan Moppie. Met mooi weer wel een fijn vervoermiddel, maar als het koud is zou ik haar maar mooi laten staan.

  2. Wat kon je er dichtbij komen, of heb je gewoon een erg goede camera. Wij hebben in de buurt ook een “vast” stel ooievaars maar die zitten echt te hoog om met mijn automaatje goed in beeld te krijgen. Had vorig jaar ( of misschien alweer een jaar eerder) de mazzel dat ik filmpjes kreeg van iemand die het nest met een drone kon filmen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.