De ooievaars
De ooievaars

De ooievaars

bVision & Photography

De ooievaars bij het kasteel doen het nog goed. Het paar heeft een mooi plekje, maar alleen veel toeschouwers. Steeds meer mensen weten ze te vinden, en ze zijn hier in de stad ook een zeldzaamheid. Alleen hier tussen de visvijver aan de ene kant van de weg en aan de andere kant het Kasteel Hoensbroek is veel water en een redelijk uitgestrekt jachtgebied in het eraan vastliggende Geleendal.
Gelukkig ligt tussen de vele vogelaars, fotografen en gewone toeschouwers nog een brede Kasteelgracht, zoals goed zichtbaar is op de onderste foto. Deze fotograferende dame had zich een mooi plekje uitgezocht om de ooievaars op de gevoelige plaat vast te leggen. Alleen willen die krengen niet altijd meewerken, ik heb zelfs het idee dat pa ooievaar de zaak af en toe willens en wetens saboteert.. Het is wel een mooi gezicht als hij hoog boven het kasteel een rondje vliegt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Ook hier zijn er weer neergestreken en druk bezig te nestelen.
  Gisteren kwamen met de laatste wandeling met de honden er eentje tegen, zowaar een paar meter afstand, je kijkt toch ff raar op van die vogel. Hij ook van ons denk ik.

  Fijne Paasdagen en hou het veilig.

 2. Ik denk dat Villasappo de ooievaars bij de spoorbaan in Rotterdam bedoeld, ze zitten daar al jaren op minder dan een meter van de trein. Ik heb daar ooit eens foto’s van gemaakt geen idee in welke map ze staan 🙂

 3. Het lijkt wel een zeldzame vogel. Is hij echt zo weinig te zien bij jullie, Sjoerd? Ik kan het me bijna niet voorstellen want hier zie je om deze tijd behoorlijk wat ooievaars.

 4. Maar je hebt ze toch mooi in beeld gekregen. Moet nodig weer eens bij “ons”echtpaar gaan kijken want die hebben al meer dan een maand geleden het nest weer in beslag genomen. Al jarenlang hetzelfde nest.

 5. Goede middag Sjoerd, mooi dat de ooievaars er zijn en zich niet al te veel van hun publiek aan trekken. Ze hebben daar ook best een goede plek voor uitgezocht beter dan dat stel dat bij de spoorweg nestelen, als die daar tenminste nog zitten, ik heb het toen in de krant gelezen , maar ik weet niet meer waar het precies was in Nederland.
  Een fijne donderdag (is toch witte donderdag? ) en straks ook een heerlijk weekend.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.