Spanning aan de Sint Andriesstraat in Amersfoort
Spanning aan de Sint Andriesstraat in Amersfoort

Spanning aan de Sint Andriesstraat in Amersfoort

bVision & Photography

Het lijkt een beetje op het trafohuisje aan de Hogeweg, een kubistische variant bijna in Amsterdamse stijl, alleen is deze voorzien van een geheel eigentijdse beschildering, graffiti. Dit trafohuisje staat vlakbij het stadscentrum aan de sint Andriesstraat en Ted loopt er regelmatig langs en iedere keer weer vindt hij het een prachtig model trafohuisje. De kleur baksteen en het afdakje geven het huisje een smaakvolle uitstraling. Jammer dat ze tegenwoordig zo weinig van dit soort huisjes ontwerpen. Bij dat laatste kan ik me wel aansluiten, de tegenwoordige huisjes kun je bij elkaar in een vinexwijk zetten (wel voor kleinbehuisden dan).

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. logbankje

  Tjonge Sjoerd, ik keek heel verbaast naar het trafohuisje en zocht het op.
  Het verbaasde me, want ik ben er jaren lang vijf dagen in de week langs gefietst en het is me niet opgevallen, wel het gebouwtje tussen de Plantsoen en de Eem.
  Een verbaasde hans. Hans

 2. Frank103

  Ja, dat is wel een aardig huisje, dat afdakje maakt hem bijzonder.

  Ik heb nog niet op jouw site gezocht, maar volgens mij heb je al meerdere huisjes geplaatst uit de vinexwijk waar ik woon. Die zijn niet allemaal even saai of klein, vind ik.

 3. Goede morgen Sjoerd, een vierkant tamelijk lomp huisje, alleen de uitstekende rand geeft er nog wat extra’s aan.
  Ik wens je een fijne zondag toe, de zon is weer present, dus weer lekker in de tuin zou moeten kunnen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.