Hier is die dan
Hier is die dan

Hier is die dan

bVision & Photography

Eindelijk heb ik hem gevangen, de blauwe reiger. Steeds was hij mij te snel af of vloog gewoon pardoes weg. Maar deze keer was ik onzichtbaar voor deze vogel. Alleen is het op zo’n moment niet mogelijk om een plaatje van mezelf te maken. Ik reed voor de reiger verborgen achter een heg toen ik in een flits iets blauwigs tussen het groen zag. Moppie maakt gelukkig geen lawaai en zo kon ik afgelopen vrijdag deze reiger vanaf een redelijk afstand op de korrel nemen. Hij zat midden in een hoog grasland te jagen op muizen en mollen of zoiets. Ik vind het een heel imposant dier. De reiger kan ik eindelijk afstrepen op de emmertjeslijst die ik niet heb.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

26 Comments

 1. Bij mij vliegen ze ook altijd weg als ik ze probeer te ‘kieken’. Vooral zo’n witte reiger vind ik altijd zo mooi. Het gedrag van reigers geeft me altijd sterk het gevoel dat wij als mensen toch maar een plaag zijn voor vogels.

 2. logbankje

  Een reiger is een mooie vogel, scherp in vissen.
  De foto’s zijn erg mooi geworden.
  Liep ooit eens te wandelen en er stond een reiger, maar die ging niet opzij.
  Gooide zijn kop in de lucht en met snavel was hij langer dan ik, ik had toen wel ontzag voor hem. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Kakel

  Wij struikelen hier ongeveer over de blauwe reigers. Je moet ze eens horen “schelden” als je ze opschrikt.
  Neemt niet weg dat het een heel fraaie foto is!

 4. We kunnen ze hier vaak wel vrij dicht benaderen. Het zijn hier een beertje verwende vogels die graag naast vissers zitten en zich dan vaak niet eens aan de anderhalve meter regel . Maar jij hebt ‘m eindelijk te pakken.

 5. Frank-103

  Hoi Sjoerd, hier sterft het van de reigers, mensen die daar een foto van willen maken zijn veel zeldzamer! Omdat reigers bij voorkeur op schoon gewassen blauwe auto’s kakken, heten ze daarom blauwe reigers?, heb ik het niet zo op die beesten. Ik heb een blauwe auto! Overigens hebben we hier in de polder van alles aan weidevogels. Maar leuk dat er ook eentje het voorzien heeft op schoongewassen blauwe auto’s in Limburg!

 6. Een hele goedemorgen, eindelijk! Prachtig blijven ze, moordenaars zijn het ook 😉 Zo gek he, hoe ik erover struikel, de reigers, het zo gewoon is om ze op de foto te zetten, zelfs dat ik ze laat staan en gewoon voorbij ga. En dat jij daar zoveel moeite moet doen om hem te pakken te krijgen.

  Heerlijk! Om te zien dat het je eindelijk gelukt is, mooie foto’s 😀

  X

  PS, nu mijn mailtjes binnen gekregen gisteren?

 7. Goede morgen Sjoerd, je hebt hem mooi op de foto gezet, maar ik ben niet zo dol op reigers zo zal ieder weer een eigen voorkeur hebben. Ik wens je een fijne maandag toe, het is prachtig zonnig dus we kunnen weer buiten genieten.

 8. als ik hier achter ga wandelen is er een grote plas, vorig jaar zat daar altijd een reiger, ik heb hem nooit op foto kunnen vastleggen, hij was altijd weg als die wat hoorde, en nu zit hij er niet meer…??ik ben wat jaloers
  -Een @->- voor jou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.