Sjènne
Sjènne

Sjènne

Sjènne is ’n dörp in de gemeinte Baekdale in Nederlandse Zuid-Limburg. In ’t dörp woane zoa’n 3.000 luuj. Bis 2019 waor Sjènne ein zelfsjtandige gemeinte mit zoaget 13.000 inwoeners. Oet Sjènne kump de sjroeap van Canisius en ’t Alfa Beer, dat gebroewe wurt in de buurtsjap Thöll. In Sjènne sjteit ouch ein kesjtièlboerderie, kesjtièl Terborg. Daonaeve is Sjènne bekènd door de ieësjte boekeriejesjbende die hie óntsjtange is in de buurtsjap Woufhage, taege de Pötterberg.(Oet Wikipedia). En bie der Holle waeg in ’t buurtsjap G’n Hèk stjtónd dis dere.

Schinnen is een dorp in de gemeente Beekdaelen in het Nederlandse Zuid-Limburg. In het dorp zelf wonen zo’n 3.000 mensen. Tot 2019 was Schinnen een zelfstandige gemeente met ongeveer 13.000 inwoners. Uit Schinnen komt de stroop van Canisius en het Alfa bier, dat gebrouwen wordt in het buurtschap Thull. In Schinnen staat ook een kasteelboerderij, kasteel Terborg. Daarnaast staat Schinnen bekend door de eerste bokkenrijdersbende die hier in het buurtschap Wolfhage, tegen de Putherberg is ontstaan. En bij de holle weg in het buurtschap de Hegge staan deze dieren.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

26 Comments

 1. Wauw! Wat mooi dat je Limburgs kunt schrijven!
  ik ben altijd dol op (lokale) talen, en heb het eerst geprobeerd zelf te lezen.
  Het enige woord dat ik niet herkende: bokkenrijdersbende 😉 Weer wat geleerd!

 2. Frank-103

  Ik ben naar Hertog Jan geweest in Arcen, dat is nog steeds mijn favoriet. De Grand prestige staat al klaar om komend weekend geproefd te worden!

 3. Goede morgen Sjoerd, zo die honden hebben hun mondkapjes goed opgezet, maar nu kunnen ze ook niet van dat bier genieten, jammer, maar dan drinken wij er maar wat van op 😉
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 4. Zoiets als dat ik nog weet dat ik ooit in Schin op Geul ben geweest? Valt er vast onder, van het bier wist ik dan niet, gezien wij aan de Gulpener gingen in die tijd vooral daar… Weer wat geleerd!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.