Overpeinzingen.
Overpeinzingen.

Overpeinzingen.

De meerkoet op de foto heeft het maar goed. De jonge kuikens komen al uit het nest en gaan straks de boel onveilig maken. Terug naar moeder natuur moeten we. Want ergens is er iets fout gegaan in onze evolutie. We zijn met met zijn allen bezig met een ratrace die we toch niet kunnen winnen. Afgelopen week gaf ik al ergens een antwoord dat ik best wel een tijd terug in de historie van de mens wilde leven. Terug naar de tijd dat we zelf met een knuppel achter ons voedsel en de vrouwen moesten aanrennen. De man zorgde voor het eten en de vrouw voor de rest. Het laatste is uiteraard een grapje, een man is niet meer of minder dan een vrouw. Maar toch, dan weer terug naar die meerkoet. Daar hebben we geen overbevolking, daar doet de natuur zijn werk, als daar wat fout is gegaan, hebben ook wij dat weer gedaan en is het cirkeltje rond.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Ja, ik ben het met je eens Sjoerd; en mijn vader heeft het ook zijn hele carrière als aardrijkskundeleraar gezegd, we zijn met onze overbevolking en roofbouw bezig aan een race die we niet kunnen (en niet moeten willen) winnen. Waren we als soort maar verstandiger :-}

 2. logbankje

  Ook hier zijn de watervogels aan het zorgen voor nakroost,
  De lente is niet verkeerd. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Nou zóver terug liever niet, ik ben toch wel erg gehecht aan fatsoenlijk sanitair en énige gemakken,
  Maar 3kwart eeuw terug lijkt me prima. Toen waren de mensen zich bewust dat we op overbevolking aan gingen en dat mocht ook gezegd worden. Dus nét voor de grote industrialisatie , dat lijkt me wel iets.

 4. Je hebt gelijk Sjoerd, we hebben de aarde misbruikt, en verkwanseld, en genóeg waarschuwen gehad, dmv hitte regens stormen, branden, en nóg wilde niemand luisteren, ik geloof écht dat de aarde de mens kotsbeu is, en ik snap haar ook nog…

 5. Oh ja, ik ben voor hoor…. zelfs het stukje, man zorgt voor geld in huidige tijd, vrouw met kinderen kan lekker thuis zijn en daar zorgen voor man en kinderen… dat is al werk genoeg! Plus huis en tuin… en alles wat erbij komt. Er is zeker iets fout gegaan, dankzij de feministen…. mijn mening 😉

  X

 6. Ha Sjoerd,

  de meerkoet!
  Ja… die doet eigenlijk ook niet aan geboortebeperking.
  Ik vind ze wel heel aandoenlijk die kleintjes.
  Hoe snel die al kunnen zwemmen…

  Heb het goed dit weekend enne… blijf gezond!
  Groet van Marlou

 7. Goede morgen Sjoerd, ja er zijn veel te veel mensen op de wereld, maar eerlijk gezegd heb ik er nog geen zin in om hier te vertrekken. Maar wat de oplossing is, dat zou ik ook niet weten. De aardrijkskunde leraar die ik op het lyceum had, zei altijd er moeten eens een flink aantal oorlogen komen, dan wordt de mensheid deels uitgeroeid. Maar er zijn al overal oorlogen en twisten geweest en nog steeds aan de gang, maar de wereldbevolking is niet gekrompen. Ook een pandemie helpt niet meer genoeg denk ik. We zijn met teveel en dat merken we wel, maar ik weet ook geen oplossing voor dit probleem.

 8. We moeten sowieso aan geboortebeperking doen. We lopen met te veel mensen rond en we hebben de aarde lang geleden al uitgeput. We deden daar trouwens maar 200 jaar over.

 9. marjolijn1

  Of we terug moeten naar knuppeltijden, weet ik niet.
  Maar dat er een grote verandering moet komen zeker wel.
  Hopelijk wordt er goed over nagedacht…!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.