Spanning aan het Borneoplein in Amersfoort
Spanning aan het Borneoplein in Amersfoort

Spanning aan het Borneoplein in Amersfoort

bVision & Photography

Dit transformatorhuisje aan het Borneoplein in Amersfoort werd gebouwd naar ontwerp van Gerrit Adriaans, werkzaam bij de dienst Openbare Werken van de gemeente Amersfoort. Hij ontwierp een aantal van dergelijke huisjes, waaronder deze aan het Borneoplein. Het trafohuisje is ingezonden dor Ted die hierbij de onderstaande opmerking heeft: Puntgevelhuisjes Het is een bouwstijl die je regelmatig tegenkomt in Amersfoort en omgeving. De transformatorhuisjes hebben allemaal een hoge tot zeer hoge puntdak. Ook kenmerkend is het verticale rooster boven de deur. Sommige zijn helaas inmiddels al gesloopt, maar gelukkig staan er ook een paar op de (gemeentelijke) monumentenlijst. Een paar staan al elders genoemd op deze website zoals in de (Violenstraat, Zuidsingel en bloemendalsestraat).

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Kakel

    Mooi, je nieuwe kopfoto!
    Het spanningshuisje is ook een plaatje. Zowel omdat het in de zon staat met prachtige bloesems omgeven, maar ook vanwege het loslatende aanplakvel en de fiets ertegenaan.
    De graffiti verpest het een beetje maar daar kijken we gewoon overheen (-:
    Lieve groet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.