Spanning op de Zuidsingel in Amersfoort
Spanning op de Zuidsingel in Amersfoort

Spanning op de Zuidsingel in Amersfoort

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje van deze week is op de foto gezet door Hans Bank, van Logbankje. Normaliter moet ik een aantal zaken uitzoeken voor zo’n huisje. Maar in dit geval was dat niet nodig. Hans heeft dat keurig voor me gedaan, super, dus de rest van de tekst is van Hans…

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje heb ik gevonden op de Zuidsingel 11, 3811 HA Amersfoort.
Het transformatorhuisje werd in 1926 gebouwd naar ontwerp van Gerrit Adriaans, werkzaam bij de dienst Openbare Werken van de gemeente Amersfoort. Hij ontwierp een aantal van dergelijke huisjes, onder andere aan het Borneoplein, het begin van de Hooglandseweg-Zuid en de Violenstraat. Het huisje aan de Zuidsingel is een gemeentelijk monument.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. hahahahaha grappig, ja die had ik ook nog op de foto gezet voor jou, hoef ik niet meer te sturen nu 😉 Ik loop echt heel erg achter, vooral ook met jou nieuwe dingen op te sturen, geef mij nog heel even, moet ze ook weer even opzoeken, gaan we richting het Noorden 😉

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.