Chalenge: Low key Photography
Chalenge: Low key Photography

Chalenge: Low key Photography

bVision & Photography

Af en toe wil ik nog wel eens een uitdaging aangaan en niet meteen achter de geraniums duiken, die ik overigens niet heb, maar dat terzijde. In dit geval heb ik me aangesloten bij een groepje fotografen die iedere week een andere uitdaging uitvoeren. Afgelopen week was de uitdaging Low Key foto’s maken. Dat wil zeggen niet uit je archief, maar speciaal voor deze opdracht. De standaard instelling van een camera is dat deze het licht meet op basis van 18-20% grijstinten en daarnaartoe wil corrigeren. Alles wat lichter is noemt men High Key, oftewel lichte foto’s en alles wat donkerder is noemt men Low Key. De kunst is dat je met deze “afwijking” toch je onderwerp goed in beeld moet krijgen. De foto’s die je hier ziet zijn de foto’s die ik heb geplaatst in de groep. Een foto overdag met zon buiten genomen en de andere foto is thuis genomen met wat waxine lichtjes op een zwarte badhanddoek.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

25 Comments

 1. Frank-103

  Leuk zo’n foto opdracht, dat vraagt meer van je dan gewoon een foto maken. Zelf ken ik low key en high key niet, daar ga ik eens op googlen.
  Je eerste foto vind ik erg mooi, de tweede had wat creatiever gekund dan 4 waxinelichtjes precies in het midden van de foto.

 2. Goede morgen Sjoerd, knappe foto’s zo, leuk dat je zo’n hobby hebt, het is toch iets heel anders dan even een ‘kiekje’ maken nietwaar? Van tevoren gaan denken wat je met zo’n opdracht moet doen en het dan op deze manier uitvoeren, ik neem mijn petje voor je af.
  Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

 3. Wauw, die eerste foto, overdag genomen gewoon, prachtig! Fijn dat jij jouw ei kwijt kunt, ik weet nog dat ik ooit startte bij fotolog.net lang geleden, daar had je eventueel ook allerlei thema’s waar je kon uploaden, maar dat was niet op tijd gericht verder, dat kon altijd wanneer het jou uitkwam.

  De tweede foto ook erg mooi trouwens!

  X

 4. ik ben onder de indruk
  ik heb ooit fotografieles genomen, en we moesten alles van het alfabet zien in iets, dat was mijn grootste uitdaging toen, maar als je daar mee bezig bent lukt het, en dat zie ik heel goed bij je
  -€en @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.