Mural-Etzenrade deel 1
Mural-Etzenrade deel 1

Mural-Etzenrade deel 1

bVision & Photography

In 2015 heeft kunstenaar Herman Veltrop uit Schinveld de wanden van het tunneltje in de Maastrichterstraat onder de Kneijkuilerweg in Etzenrade kleurig beschilderd vandaag hiervan het eerste deel. Hij kreeg hierbij hulp van een aantal kinderen van de basisschool uit Jabeek die tekeningen hadden gemaakt van het verzonken kasteel van Etzenrade. Dit was de basis van de onderstaande mural of muurschildering. De andere zijde volgt de volgende week, die ziet er heel anders uit. Op de papierrol staat de onderstaande tekst

Het verzonken Kasteel Roer

Een in lang vervlogen tijden, stond in het land der Witte Wieven, kasteel Roer. Gelegen aan de oever van de Worm(rivier) de Roer. Bewaakt door de Witte Wieven, die bij nacht en ontij tevoorschijn kwamen uit het moeras. Bedenk gij sterveling dat ze u begeleiden door het gebied waar eens Heksen en Bokkenrijders woonden. Soms bij nacht hoort men hen nog roepen in een verlangen naar gerechtigheid. Wees zuinig op dit gebied waar heden en verleden elkaar ontmoeten en fictie en realiteit hand in hand gaan. Geniet van het leven…. zolang als je kunt.
onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

  1. hanscke

    Leuk hoor zo worden die tunneltjes veel minder eng. bij ons zijn ze begonnen hele grote portretten van boeren op loodsen te plaatsen. Ook wel leuk om in het voorbij lopen of fietsen te zien. Binnenkort meer hierover.

  2. Goede morgen Sjoerd, zo op de foto lijkt het of de ballonnen op de muur zijn geplakt in plaats van geschilderd. Maar dat zal wel gezichtsbedrog zijn. Leuk dat de kinderen ook mee hebben gedaan om dit tunneltje te versieren.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

  3. Suske en Wiske, altijd leuk. Toen ik de foto zag dacht ik gelijk dat het door kinderen gemaakt was. Na de tekst begrijp ik dat door hun hulp het is geworden wat het is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.