bVision & Photography

De oosterse klaproos (Papaver Oriëntale) is een meerjarige plant. Ze komt van nature voor in Centraal-Azië. De Nederlandse naam is ook reuzenklaproos. We hebben er ene in de tuin en die doet goed zijn best om dat ook waar te maken, de plant zit nog vol knoppen dit zijn de eersten die open zijn. De fijn ingesneden bladeren verdrogen na de bloei. Dit is een aanpassing aan de droge, hete zomers in Centraal-Azië. De bladeren lopen daar bij de herfstregens opnieuw uit. De foto’s zijn gisteren gemaakt onder een bewolkte hemel. De plant op de foto is inmiddels een jaar of vier oud en de bloemen lijken steeds groter te worden.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

  1. Wij hebben ook zo’n fraaie juffer in de tuin staan. Ze staat alleen nog niet in bloei. Zal het bij jou warmer zijn dan bij ons?
    Geeft niets: zo heb ik er dubbel plezier van. De foto’s bij jou en later de bloemen hier.
    Fijn dat je even met je kleindochter hebt geknuffeld! Ik schreef het al eerder maar jullie hebben elkaar zo gemist…
    Lieve groet.

    Kakel
  2. Goede morgen Sjoerd, mooie zo’n pracht in je tuin, ik heb er geen staan, maar zo kan ik er toch van genieten. Fijne maandag gewenst,hier is de zon weer doorgekomen, dus dan zien tuinen er extra mooi uit Een fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.