Jaguar XJ6 series ll
Jaguar XJ6 series ll

Jaguar XJ6 series ll

bVision & Photography

De Jaguar XJ6 is een luxe sedan van het Britse automerk Jaguar. Het model werd in 1968 geïntroduceerd en is sindsdien het vlaggenschip van Jaguars gamma. De XJ was de laatste sedan van Jaguar die onder toezicht van stichter William Lyons werd ontwikkeld. XJ staat voor eXperimental Jaguar. De meest in het oog springende wijziging bij de introductie van de vernieuwde XJ in 1973 was de hertekende voorzijde met de naar onder de bumper verplaatste richtingaanwijzers. De Jaguar op de foto’s welke gemaakt zijn door Morgaine van het blog Morgaine’s Passions heeft een 6 cilinder 3 liter diesel. De auto ziet er niet slecht uit, en ik kan me voorstellen dat je in zo’n auto gezien wil worden. Het heeft toch wel wat zo’n Jaguar

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

  1. pjotr

    Die dieselmotor is beslist niet origineel. Pas veel later, toen Jaguar onderdeel van Ford werd, werden er dieselmotoren ingebouwd. Ik heb een aantal jaren een serie I gehad, met een zescylinder 4.2 benzine motor. Het gleed over de weg, maar hij had echt wel zijn 2 benzinetanks van 45 liter nodig. De wagens waren, zoals veel auto’s uit de jaren ’70, erg roestgevoelig.

  2. Het grappige is, dat toen ik deze spotte tijdens mijn fietstocht, dat ik eerst dacht, lijk top een BMW… die kant op… waarom? Ik zie altijd eerst het blauwe nummerbord en de vorm aan de voorkant deed mij die kant op denken. toen ik eromheen liep en zag dat het een JAG was… was ik zelfs verbaasd, hahaha dit zegt genoeg over mijn kennis toch? 😉

    Dank je wel voor alle info over deze echt wel in het oog springende auto.

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.